Bir ay sonra tekrar Roma'da

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano'da uğradığı saldırının ardından bugün Roma'ya dönerek işbaşı yaptı.

  Berlusconi , konutunun bulunduğu Grazioli Sarayı ' na gelişinde destekç ; ileri tarafından karşılanması sırasında etrafına neşe saç ; tı . Berlusconi , adalet reformu başta olmak ü ; zere anayasa değişikliği iç ; in ç ; alışmaların başlayacağını aç ; ıkladı .

Berlusconi , ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti Genel Başkanı Pierlugi Bersani ' nin koalisyon ortaklarının başbakanı yargılanmaktan koruma amacıyla kişiye ö ; zel yasalardan uzak durmalarını istemesiyle ilgili bir soruya karşılık olarak , ' Kişiye ö ; zel yasa mı? Bu tü ; r sö ; zleri duymak beni gü ; cendiriyor . Gü ; cenmek istemiyorum . Biz ö ; zgü ; rlü ; kç ; ü ; dü ; zenlemeler peşindeyiz ' dedi .

İtalya Başbakanı Milano ' da saldırıda yü ; zü ; ne atılan Duomo heykelciğini de espiri konusu yaparak , ' Biliyor musunuz , hediyelik eşyaların da bir değeri kalmadı . O nedenle tutup size fırlatabiliyorlar ' diye konuştu .

Berlusconi , saldırının yü ; zü ; nde ciddi bir iz bırakmadığına da değinerek , ' Ç ; ok az iz kaldı . Bakın birazcık burada bir iz var , bir de şuracıkta . Ama maalesef dişimi yaptırmam gerekecek ' dedi .

Berlusconi ' nin konutuna gitmeden ö ; nce Grazioli sarayında Massimo D ' Alema ' nın televizyon kanalı olarak bilinen Red Tv ç ; alışanlarına da gü ; lü ; cü ; kler dağıtarak , ' İyi gü ; nler . Sizlere de iyi yıllar ' diye takılması da dikkati ç ; ekti .

İtalya Başbakanı Berlusconi , 2010 ' da Roma ' daki ilk mesai gü ; nü ; nde , Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ' yu ziyaretinin yanı sıra , koalisyon ortaklarıyla da biraraya gelerek adalet reformu konusunu da ele aldı .