Antalya Alanya'da hortum

Alanya'da kısa süre etkili olan hortumda Konaklı, Payallar ve Emişbeleni beldelerindeki çok sayıda sera, ev ve işyeri hasar gördü.

Antalya Alanya'da hortum
  Alınan bilgiye gö ; re , Konaklı beldesi Turtaş Otel sahilinde sabah saatlerinde hortum ç ; ıktı . Hortum , Konaklı sahilinden yaklaşık 100 metre genişliğinde ve 5 kilometre uzunluğunda alanda etkili oldu . Hortumda , Turtaş Otel ' in tabelası devrildi , camlar kırıldı ve otelin ö ; nü ; ndeki 3 ağaç ; devrildi . Kuzeye doğru ilerleyen hortum , Konaklı beldesi ile Payallar ve Emişbeleni beldelerinin bir kısmında da hasara yol aç ; tı .

Yaklaşık 10 dakika etkili olan hortum neticesinde 50 ' den fazla sera yıkıldı veya hasar gö ; rdü ; . Aynı bö ; lgedeki ç ; ok sayıda ev ve iş yerinin camları kırıldı , tabelaları uç ; tu .
Konaklı beldesindeki bir pastanenin yetkilisi Hü ; seyin Şahiner , hortum nedeniyle pastanenin ç ; atısının uç ; tuğunu , tabelasının yıkıldığını , bazı camların kırıldığını , pastanenin ö ; nü ; ndeki 14 masa ve 56 sandalyenin uç ; arak kaybolduğunu iddia etti .

Hortum nedeniyle bazı elektrik direklerinin ve gü ; neş enerjisi mercek sistemlerinin devrildiği bildirildi . Alanya Ziraat Odası temsilcisi Turgut Musluoğlu ve İlç ; e Tarım Mü ; dü ; rü ; Umut Olgun , olaydan sonra zarar gö ; ren sera alanlarında inceleme yaptı . Turgut Musluoğlu , ç ; ok sayıda seranın zarar gö ; rdü ; ğü ; nü ; , hortumdan zarar gö ; renlerle tek tek gö ; rü ; ştü ; klerini , hasar tespit ç ; alışmalarının başlatıldığını kaydetti . Musluoğlu , kesin hasarın yarın veya bir sonraki gü ; n belli olacağını sö ; yledi . Emişbeleni beldesinde yaşayan Kemal Yıldız da sabah evinin camlarının kırılması ü ; zerine pencereden baktığını belirterek , ' Karanlık bulutlar arası nda ağaç ; , naylon gibi ç ; eşitli eşyalar havada uç ; uşuyordu . Seralarım ve evim zarar gö ; rdü ; ' dedi .

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan , Konaklı ' dan başlayan hortumun Payallar ve Emişbeleni beldelerinde etkili olarak bazı seralara zarar verdiğini ancak korkulacak bir durum olmadığını sö ; yledi . Bir seranın tamamen yıkıldığını , bazı seraların hasar gö ; rdü ; ğü ; nü ; ifade eden Doğan , hasar tespit ç ; alışmalarının başladığını bildirdi .
Hortumdan zarar gö ; ren ev , iş yeri ve seraların sahipleri , onarım ç ; alışmalarına başladı .