AKP ve MHP'den gazetecilere pasta

Çalışan Gazeteciler Gününü siyasi partiler unutmadı. AK Parti ve MHP Meclis'te gazeteciler için pasta kesti.

AKP ve MHP'den gazetecilere pasta
  AK Parti ve MHP Gazetecileri unutmadı . İki parti yö ; netcileri Ç ; alışan Gazeteciler Gü ; nü ; nedeniyle pasta kesti , ç ; iç ; ek dağıttı .

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır , gazetecilerin 10 Ocak Ç ; alışan Gazeteciler Gü ; nü ; ' nü ; Meclis basın bü ; rosunda kestikleri pastayla kutladı .

Vural ve Şandır Meclis basın bü ; rosunda dü ; zenledikleri basın toplantısında , gazetecilerin gü ; ndeme ilişkin sorularını yanıtladılar . Şandır Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n yaşanan gelişmeleri normalleşme olarak tanımladığının sorulması ü ; zerine AKP ' nin 7 yıllık iktidarı boyunca bir ç ; ok konuda normalleşmenin yakalanamadığını sö ; yledi . Şandır &ldquo ; Cumhurbaşkanı ' nın sö ; zleri AKP ' nin başarısızlığının tescilidir . AKP ' nin tanımı anormal iktidardır&rdquo ; dedi .

LOGOLU YAŞ PASTA

Basın toplantısı sırasında , Vural ve Şandır , gazetecilerin 10 Ocak Ç ; alışan Gazeteciler Gü ; nü ; ' nü ; ü ; zerinde gazetelerin logoları olan yaş pastayla kutladılar . Vural gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarının sağlandığı 10 Ocak ' ın ç ; alışan gazeteciler gü ; nü ; olarak kutlandığını ifade ederken , AKP iktidarı dö ; neminde ise gazetecilerin yıpranma payının bile ellerinden alındığını sö ; yledi . Gazetecilerin gö ; revlerini baskı ve şiddet altında yaptığını , başbakanın gazetecilere bazen ' bö ; lü ; cü ; ' dediğini bazen azarladığını ifade eden Vural , &ldquo ; Gazetecilerin , dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; ve gö ; rdü ; ğü ; nü ; rahatç ; a paylaşabileceği gü ; nler diliyoruz , şantajcı , baskıcı Erdoğan dö ; nemi bitsin istiyoruz . Basın hü ; rriyetindeki engellemelerin son bulacağını umuyoruz&rdquo ; dedi .

Mehmet Şandır da gazetecilerin toplumun beklenti ve taleplerini ö ; zgü ; rce dile getirmek gibi anayasal bir sorumlulukları olduğunu belirtirken basını kısıtlayan uygulamaları kınadıklarını sö ; yledi .

Gazetecilerin sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini ifade eden Şandır , ' gazetecilerin ağızlarının tatlanması amacıyla bö ; yle bir gü ; ndem değerlendirmesi ' yaptıklarını belirtti . Vural ve Şandır yaş pastayı gazetecilerle birlikte keserken basın mensuplarına da karanfil dağıttılar .

AK PARTİ ' DEN DE PASTA

AK Parti ' deki pastayı AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Suat Kılıç ; gazeteciler Ö ; mer Dişbudak ve Belgin Toraman ' la birlikte kestiler .