AK Parti'nin hiçbir çıkarı yok

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 'AK Parti olarak DTP'nin kapatılmasında bir çıkarımız yoktur' diye konuştu.

AK Parti'nin hiçbir çıkarı yok
  Taksim Point Otel ' de ' Tü ; rkiye Kü ; ç ; ü ; k Millet Meclisi ' adlı girişim tarafından dü ; zenlenen ' DTP , Parti kapatma ve Anayasa Mahkemesi ' toplantısında konuşan Kuzu , parti kapatmanın ikinci Dü ; nya Savaşı ile ortaya ç ; ıkan bir uygulama olduğunu , buna Almanya ve İspanya ' daki parti kapatmaları ö ; rneğinin verilebileceğini belirtti .

AK PARTİ ŞİDDETE Ç ; AĞRI YAPMADI
Anayasa Mahkemesi ' nin AK Parti , Refah Partisi ve DTP ' ye ilişkin davalarda Venedik Kriterlerine yö ; neldiğini dile getiren Kuzu , AK Parti davasındaki 400 kü ; sur konuşmanın hiç ; birinde şiddete ç ; ağrı olmadığını , en son DTP davasında ise AİHM kararlarını Anayasa Mahkemesi ' nin gö ; z ü ; nü ; ne aldığını ifade etti .

Kuzu , ' Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı parti kapatmada ç ; ok meraklı . Parti kapatma sebepleri bizde tek tek sayılmış , ama Anayasa Mahkemesi bazen yorumda taşkınlık yapabiliyor ' dedi .

AK PARTİ ' NİN Ç ; IKARI YOKTUR
Şiddet , şiddete ç ; ağrı ve organik bağ var ise partinin kapatılabileceğini sö ; yleyen Kuzu , ' AK Parti olarak DTP ' nin kapatılmasında bir ç ; ıkarımız yoktur . Siyasi partiler devletin organı değildir . Siyasi partiler serbest kuruluşlardır . Yargı evvela kendi gö ; revini yapıyor mu? İmza atan hakim kendi telefonunun dinlenmesine karar vermiş , 367 rezilliğinin arkasında hukuk mu var? Van Cumhuriyet Savcısı ' nın atılmasında hukuk mu var? ' diye konuştu .