Adil davranmaya mecburuz

Başbakan Erdoğan ile Lübnan Başbakanı Saad Hariri, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Adil davranmaya mecburuz
  Başbakan Erdoğan ve Hariri , aç ; ıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı .

Başbakan Erdoğan , bir gazetecinin , ' Tü ; rkiye , şu anki Lü ; bnan ' da yapılan terö ; r olaylarına karşı hem İran ' a hem İsrail ' e karşı bir baskı uygulamakta mıdır? ' sorusuna karşılık , bö ; lgede hassasiyetle ü ; zerinde durdukları konunun bö ; lge barışı olduğunu sö ; yledi .

Barışı tehdit eden ne olursa olsun karşısında olacaklarını vurgulayan Erdoğan , ' ' Barışı tehdit eden taraf kimse , onun da karşısında yer alırız . Ç ; ü ; nkü ; barışı tesis etmek istiyorsanız , barışa taraftar olanlarla beraber hareket edeceksiniz ki barış gü ; ç ; bulsun . Aksi takdirde beklenen gü ; cü ; , barış noktasında tesis edemezsiniz ' dedi .

Orta Doğu ' nun huzursuzluğunun dü ; nyanın huzursuzluğu olduğunu belirten Başbakan Erdoğan , Orta Doğu ' daki barışın dü ; nyanın barışı olduğunu ve bunun iç ; in Orta Doğu barışına ö ; nem verdiklerini kaydetti .

İsrail ile Suriye arasında ç ; ok ciddi mesafeler aldıklarını kaydeden Erdoğan , Gazze olayı ile gö ; rü ; şmelerin kesildiğini ifade etti . Gazze ' de yaşanan olaylara da değinen Erdoğan , ' Bakın dü ; n Gazze yine bombalandı . Ne oldu da Gazze bombalandı? Ne var? Şimdi diyorlar ki ' ama konuşuyorsun . ' E , nasıl konuşmayacaksın? Niye bombaladınız Gazze ' yi , ne vardı? Şimdi de mi ' fü ; ze atıyorlar ' diyeceksiniz? Biz de tespitimizi yapıyoruz . Şu anda fü ; ze atışı , şu , bu diye bir şey yok . Niye yapıyorsunuz bunu? ' Bö ; lgenin ben gü ; cü ; yü ; m ' diyor . niye? Ç ; ü ; nkü ; orantısız imkanları var , gü ; cü ; var ve bu gü ; cü ; nü ; kullanıyor . BM ' nin de zaten kararlarına uymuyor , bu yö ; nde de rahat . Dolayısıyla , ' ben istediğimi yaparım ' diyor , istediğim adımı atarım ' diyor . Bö ; yle bir ortada tablo var . Bu tabloyu tasvip etmemiz asla mü ; mkü ; n değil . Biz adil davranmaya mecburuz , barıştan yana hareket etmeye mecburuz ve kim barışın yanındaysa biz onların yanında , mağdurun yanında olmaya her zaman mecburuz ve sü ; recimizi , siyaset anlayışımızı da bu anlayış ü ; zerine sü ; rdü ; receğiz , devam ettireceğiz ' ' İfadelerini kullandı