Açılımın ikinci adımı başlıyor

Demokratik Açılımı 'kısa(süreç), orta(yasalar), uzun(yapılanların hayata geçirilmesi)' vade olarak tanımlayan hükümet, Demokratik Açılım sürecinde orta vadeyi hayata geçiriyor.

Açılımın ikinci adımı başlıyor
  İç ; işleri Bakanlığı ' nın hazırladığı ü ; ç ; ayrı ' Aç ; ılım Yasa Tasarısı ' ö ; nü ; mü ; zdeki hafta meclise geliyor . Kamuoyunda ' Taş Atan Ç ; ocuklar ' olarak bilinen aç ; ılım ' ın ilk yasası sokak eylemlerinin ardından rafa kaldırılırken , &ldquo ; İnsan Haklarını ve Ayrımcılığı Ö ; nleme Kurulu ve İşkenceyi Ö ; nleme Sö ; zleşmesinin Ek Protokolü ; &rdquo ; aç ; ılımın meclise gelecek tasarıları arasında yer alıyor .

AYRIMCILIK KOMİSYONU
Ayrımcılık Komisyonu ' nun kurulmasıyla ayrımcılıkla ilgili her hangi bir şikâ ; yeti olan bu komisyona rahatlıkla başvurabilecek . Dü ; zenleme ayrıca kurula ö ; zellikle işkenceye yö ; nelik şikâ ; yetlerin incelenip sonuç ; lanması , insan hakları alanındaki gelişmeleri takip etmesi gibi gö ; rev ve sorumluluklar yü ; klenecek . Diğer bir dü ; zenleme olan İşkenceyi Ö ; nleme Sö ; zleşmesi Ek Protokolü ; ' ne ilişkin tasarı da Avrupa Birliği ' nden gelecek inceleme komisyonlarına Tü ; rkiye ' de gö ; zaltı ve tutuklama merkezlerini ziyaret etme imkâ ; nı getiriyor . Bu tasarı ile aynı zamanda Bağımsız Kolluk Şikâ ; yet Mekanizması bir yandan , diğer yandan da gü ; venlik gü ; ç ; lerinin haksız yere eleştirilmesinin ö ; nü ; ne geç ; ilecek .
GÜ ; VENLİK MÜ ; STEŞARLIĞI ' NIN KURULMASI
TBMM Gele Kurulu ' nda bekleyen ve Terö ; rle mü ; cadeleye yö ; nelik hazırlanan Kamu Dü ; zeni ve Gü ; venliği Mü ; steşarlığı ' nın kurulmasına ilişkin tasarı da Ocak ayının yasal dü ; zenlemeleri arasında yer alacak . Tasarı , mü ; steşarlığa bağlı bir Terö ; rler Mü ; cadele Koordinasyon Kurulu oluşturulması ve kurulun , terö ; rle mü ; cadele politikaları oluşturmasını ö ; ngö ; rü ; yor . Kurul aynı zamanda stratejik ç ; alışma yapacak , başkanlığını İç ; işleri Bakanlığı ü ; stlenecek .
ESKİ İSİMLERİ GERİ VERME HAKKI
Ö ; te yandan , ö ; zellikle Gü ; neydoğu Anadolu bö ; lgesindeki ilç ; elerin ve semt adlarını ve isimleri değiştirilen yerleşim birimlerine yerel talep olması halinde mevzuat hü ; kü ; mlerine uygun olarak eski isimlerin verilmesine ilişkin ç ; alışmalar da yü ; rü ; tü ; lü ; yor . Bu arada Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı da Kuran-ı Kerim ' in Kü ; rtç ; e meali ü ; zerinde ç ; alışmalarını yü ; rü ; tü ; yor .
ATALAY VEKİLLERLE GÖ ; RÜ ; ŞECEK
Bu sü ; reç ; te parti dengelerini korumak amacıyla ; İç ; işleri Bakanı Beşir Atalay ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde 50 ' şer kişilik milletvekili gruplarıyla bir araya gelerek , aç ; ılımla ilgili sıkıntı ve taleplerini dinleyecek , ö ; nerilerini alacak . Milletvekillerinin ö ; neri ve talep ve sıkıntıları bir rapor haline getirilecek .
AÇ ; ILIM SEMİNER VE PANELLERLE ANLATILACAK
AKP ' nin , yeni yılda aç ; ılım sü ; recinde başlatacağı ç ; alışmalar arasında panel , seminer ve aç ; ık oturumlar da bulunuyor .
AKP , 81 il de demokratik aç ; ılımı sü ; recini dü ; zenleyeceği paneller , seminerler ve aç ; ık oturumlarla anlatacak . Bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra akademisyenler ve aydınlar da katkı verecek . Genel Merkez yö ; netimi bö ; lge toplantılarına devam edecek .
İkinci aç ; ılım toplantısı yılbaşından sonra İç ; Anadolu ve Ege bö ; lgesi milletvekilleriyle yapılacak