6 NATO askeri öldürüldü

Afganistan'da yaşanan şiddet olaylarında ölenlerin sayısı her geçen arttırıyor.

6 NATO askeri öldürüldü
  NATO komutasındaki Uluslararası Gü ; venlik Destek Gü ; cü ; ( ISAF ) tarafından yapılan yazılı aç ; ıklamada Afganistan ' da bugü ; n toplam 6 NATO askeri ö ; ldü ; rü ; ldü ; .

Afganistan ' da bugü ; n toplam 6 NATO askerinin ö ; ldü ; ğü ; bildirildi . NATO komutasındaki Uluslararası Gü ; venlik Destek Gü ; cü ; ( ISAF ) tarafından yapılan yazılı aç ; ıklamada , başkent Kabil ' in yakınındaki Kapisa bö ; lgesinde dü ; zenlenen saldırıda yaralanan askerin ö ; ğleden sonra ö ; ldü ; ğü ; belirtildi .

Adının aç ; ıklanmasını istemeyen bir NATO kaynağı , bu askerin Fransız olduğunu sö ; yledi , ancak bu bilgi NATO ve Fransız ordusu tarafından henü ; z doğrulanmadı .

Aç ; ıklamada ayrıca , ü ; lkenin gü ; neyinde bir bombanın infilak etmesi sonucu bir askerin yaşamını yitirdiği belirtildi . Daha ö ; nce yapılan aç ; ıklamalarda da , gü ; neydeki ç ; atışmada 3 Amerikan ve Kabil yakınında dü ; zenlenen saldırıda bir Fransız askerin ö ; ldü ; ğü ; , bir Fransız askerin yaralandığı bildirilmişti .