Hüseyin Çelik: Külliyen yalan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'de kimsenin kendini 'öteki' hissetmesini istemediklerini belirterek, terör örgütüyle pazarlık yaptıkları yönündeki iddialara tepki gösterdi. Çelik, bölücü örgüt kamplarından geleceklere para ve ev vaadinde bulunulduğu söylentilerine ise 'külliyen yalan' dedi.

Hüseyin Çelik: Külliyen yalan
  Ç ; elik , partisince Adana ' da dü ; zenlenen ' Siyaset Akademisi ' toplantısına katılarak burada bir konuşma yaptı . Ç ; elik , yakın tarihi anlatarak başladığı konuşmasında , koalisyon hü ; kü ; metlerinin ü ; lkeye bir şey kazandırmadığından bahsetti .

İktidara geldiklerinde esnafın kepenk kapattığını ; sanayicinin zor gü ; nler geç ; irdiğini dile getiren Ç ; elik , terö ; rü ; n ü ; lkeyi kasıp kavurduğunu ; eğitim ve sağlık konusunda da pek iyi yerlerde olunmadığını anlattı .

Tü ; rkiye ' nin Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Endeksi ' nde aşağı sıralarda olduğunu dile getiren Ç ; elik , partisinin eğitim ve sağlıkta konumunu yukarı basamaklara taşıdığını anlattı .

Ü ; lkenin daha ö ; nce ö ; ğrenilmiş ç ; aresizlik psikolojisiyle yö ; netildiğini anlatan Ç ; elik , Kıbrıs meselesini ç ; ö ; zmek iç ; in uğraştıklarında , ulusalcıların ' AKP Kıbrıs ' ı satıyor ' dediklerini ; ancak bugü ; n Kıbrıs ' ın gelişim hızında Ç ; in ' i bile geride bıraktığına dikkat ç ; ekti .

Terö ; rü ; bitirmek istediklerini ifade eden Ç ; elik , ' Bugü ; ne kadar iktidara gelenler kendi ellerini taşın altına koyana kadar Mehmetç ; iği taşın altına koymuşlar . Bö ; yle gelmiş bö ; yle gider olmaz . Her insan farklı bir varlıktır . Biz dedik ki kimse kendini ö ; teki hissetmesin . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n bü ; tü ; n istismar unsurlarını ellerinden almak zorundayız . Hedef demokrasinin standartlarını yü ; kseğe ç ; ıkarmaktır ' dedi .

Tü ; rkiye ' de toprak bö ; lü ; nmesi olacağına inanmadığını anlatan Ç ; elik , ' Biz PKK ile mü ; zakere yapıyormuşuz? Ayıp! Bu sü ; reç ; başladıktan sonra muhalefet hamaset yapmaya başladı , husumet ü ; retiyor . Hakaret ediyorlar . Korkaklığımızdan değil sorumluluk altında olduğumuzdan fazla konuşmuyoruz . Biz memleketin selameti iç ; in sö ; ylediklerini sineye ç ; ekiyoruz ' dedi .

Ç ; elik , şunları kaydetti ; ' Bizim demokratik aç ; ılımla yaptığımız şudur ; şu salonun iç ; indeki oksijeni artıralım . Herkes rahat nefes alsın . Dindar da dinsiz de . . . Doğu ' dan gelen de Batı ' dan gelen de . . . Ü ; lke satılıyor-matılıyor yok bö ; yle bir şey . Terö ; re 300 milyar dolar para harcanmış ; 450 katrilyon eder . Bu 450 bin kilometre duble yol demek , bu parayla 120 Atatü ; rk Barajı yapılır . Terö ; r başlamadan Van ' ın dağlarında 9 milyon kü ; ç ; ü ; kbaş hayvan vardı . Şimdi 2 milyona dü ; ştü ; . Ne oldu o insanlar? Bu sıkıntıyı ç ; ö ; zemezsek , sıkıntı bizi ç ; ö ; zer . '