ABD ve Avrupa dondu

Avrupa uzun yıllardır rastlanmayan ağır kış koşullarıyla mücadele ediyor.

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanı karakışla mücadele ediyor. Görüntüler kartpostalı andırıyor, ancak yaşam durma noktasına geldi. İspanya gibi Akdeniz ülkeleri bile beyaz kâbusun esiri oldu. İngiltere, son 30 yılın en soğuk kışını yaşarken ABD'nin Florida kentinde soğuk havaya dayanamayan iguanalar, kan dolaşımlarının durması neticesinde ağaçlardan düştü. İşte Avrupa'nın soğuk hava haritası:

İNGİLTERE: Son 30 yılın en soğuk ve karlı kışlarından birini yaşıyor. İki gündür gece sıcaklıkları -23 dereceye kadar indi. Birçok yerde buzlanmaya bağlı kazalar oldu. Özellikle İskoçya ve Galler'de yüzlerce okul kapandı, ulaşım aksadı ve futbol maçları da ertelendi. Ayrıca at yarışları da kar nedeniyle iptal edildi.

YOLA ATACAK TUZ KALMADI

FRANSA: Başkent Paris'te hava sıcaklığının -20 dereceye düşmesi, özellikle demir ve havayolu ulaşımını zorlaştırıyor. Kar ve buzlanma nedeniyle, çok sayıda yolda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Marsilya Provence Havaalanı'nda da birçok uçuş iptal edildi.

POLONYA: Haftalardır süren soğuklar nedeniyle, sokaklara dökülecek tuz kalmadı!..

TÜRKİYE: Sıcaklıklar mevsim normallerinde. Ancak hafta ortasından itibaren yurt genelinde 5-7 derecelik düşüş bekleniyor.

ÇEK CUMHURİYETİ: İki gündür etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaştı. Evinin çatısındaki karı temizlemeye çalışan yaşlı bir adamla, karda kayarak kaza yapan otomobildeki 3 kişi öldü. Ülkede demiryolu ulaşımı 3-4 saat gecikmeyle sağlanabiliyor.

ARNAVUTLUK: Aşırı yağışlar nedeniyle baraj kapaklarının açılması sonucu oluşan sel baskınlarının etkisi sürüyor. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı, 10 bin 100 hektar alanla 2 bin 500'e yakın evin sular altına kaldığını ve 4 bin 200 kişinin güvenilir yerlere transfer edildiği bildirdi.