İş bulamayınca ağzını dikti

Diyarbakır'da 24 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Mehmet Salih Çelik, iş bulamayınca ağzını dikti. Yaklaşık 1 haftadan beri ağzı dikili olan Çelik, şekerli su dışında bir şey yemiyor. Ağzı yara ve iltihap içerisinde kalan Çelik, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüşmek istiyor.

İş bulamayınca ağzını dikti
 

Yardım istemediğini , iş istediğini ifade eden Ç ; elik , Diyarbakır Valiliği ' nin iş bulamaması durumunda eylemini ö ; lü ; m orucuna dö ; nü ; ştü ; receğini sö ; yledi . Cezaevinden ç ; ıktığı bir buç ; uk yıl boyunca , yaşamını normalleştirmeye ç ; alışan Ç ; elik , ' Benim ne annem , ne babam , ne de eşim var . Cezaevinden ç ; ıktıktan sonra iş aradım bulamadım . Geç ; en sene Diyarbakır Vali Yardımcı Suat Seyitoğlu ile gö ; rü ; ştü ; m . İş bulacağını sö ; yledi . Ama haber ç ; ıkmadı . Daha sonra Valinin yanına gittim , beni kabul etmediler . Yardım değil , iş istiyorum . Bir tabak pirinç ; verip biz yardım yaptık diyorlar . Balık vereceğine , balık tutmayı ö ; ğretsinler . Kesinlikle kurumlardan yardım istemiyorum , bana bir iş versinler ' dedi .

Diyarbakır Valisi Hü ; seyin Avni Mutlu ' nun kendisini ziyaret edip sorunlarını dinlemeyene kadar , eyleminden vazgeç ; meyeceğini belirten Ç ; elik , ' Tek isteğim Vali bey gelip beni dinlesin ve bana iş iç ; in sö ; z versin . Bu yaşıma geldim hep cezaevlerinde kaldım . Artık ö ; mrü ; mü ; n son yıllarını emeğimle , alın terimle kazanmak istiyorum . Kö ; tü ; alışkanlıklarımı bıraktım . Ama vali bey beni ziyaret etmezse eylemime devam edeceğim . Bu şekilde ö ; lü ; m orucuna gireceğim ve bu yatakta ö ; lü ; rü ; m ' diye konuştu .

Diyarbakır Valisi Hü ; seyin Avni Mutlu ' nun da eylemi duyduğu ve Ç ; elik ' i ziyaret edeceği ö ; ğrenildi .