CHP'den Evren'i silme önerisi

Evren'in adı okullar ve caddelerden silinsin önerisi.

CHP'den Evren'i silme önerisi
 

İstanbul İl Genel Meclisinin CHP ' li ü ; yeleri Zeynel Avcı , Ali Ö ; zcan , Şahin Ç ; ağlar , Meryem Karaç ; ay ve Adem Ç ; ekem tarafından başkanlığa verilen ve 116 kişiden oluşan CHP grubunun da imzaladığı Kenan Evren ' e dair yazılı ö ; nergede , ' ' 12 Eylü ; l 1980 askeri darbesinin ü ; lke tarihinde unutulmaz acılar , işkenceler ve insanlık dışı uygulamalarıyla derin yaralar aç ; tığı ve ü ; lke yö ; netimini ele geç ; iren darbecilerin , demokrasiyi kesintiye uğratarak , insan hakkı ihlalleri , yasa dışı uygulamalar ve baskılarla halka hak etmedikleri bir zulü ; m sü ; reci yaşattığı ' ' ifade edildi .

Ayrıca , şu gö ; rü ; şlere de yer verildi :

BU AYIBA BİR SON VERİLMELİ
' ' Ç ; ağımız dü ; nyasında bu tü ; r uygulamalara maruz kalmış ü ; lkeler , kendilerine acılar yaşatan darbecilerin adlarının ü ; lkelerinde bir daha anılmamak ü ; zere silinmesi iç ; in azami gayret gö ; stermişlerdir . Ü ; lkemizde ise hala 12 Eylü ; l darbesinin başaktö ; rü ; Kenan Evren ' in adı okullarımızda , caddelerimizde , meydanlarımızda bü ; yü ; k bir demokrasi ayıbı olarak yaşatılmaktadır . Adı anılan kişinin adının kamu alanlarından silinerek , bu ayıba bir son verilmesi , İstanbul halkına yapacağımız ö ; nemli bir hizmet olacaktır . Bu konuyla ilgili İzmir İl Genel Meclisinin tü ; m siyasi partilere mensup ü ; yelerinin oy birliğiyle aldıkları kararı ilişikte sunuyoruz . İstanbul İl Genel Meclisinin de bu tü ; r bir karar alarak tarihe not dü ; şeceği beklentisi taşıyor , gereğinin yapılmasını talep ediyoruz . ' '

TEKLİF 4 DÖ ; NEMİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE ONAYLANMALI
Ö ; nerge ü ; zerine sö ; z alan AKP ' li ü ; ye Hü ; seyin Yü ; rü ; k de ' ' Tü ; rk demokrasisini kesintiye uğratan askeri darbenin sadece 12 Eylü ; lde yapılmadığını , 27 Mayıs 1960 darbesi , 12 Mart 1970 muhtırası ve 28 Şubat 2007 postmodern darbesinin de Tü ; rk demokrasisini kesintiye uğrattığını ' ' belirterek , teklifin bu 4 dö ; nemi kapsayacak şekilde oylanmasını ö ; nerdi .

Yazılı ve sö ; zlü ; ö ; nergeler , hangi ismin hangi kamu alanına verildiği konusunda ç ; alışmaların yapılması ve ondan sonra İl Genel Meclisi ' nde karar alınması iç ; in İl Ö ; zel İdaresi Genel Sekreterliği ' ne sunulmak ü ; zere oy birliğiyle kabul edildi .