Ay taşı' meğer tahtaymış

Hollanda Ulusal Müzesi'nin deposunda saklanan 'Ay taşı'nın aslında Ay'dan gelmediği ve taşlaşmış ağaç parçasından başka bir şey olmadığı ortaya çıktı.

Ay taşı' meğer tahtaymış
 

Sahte Ay taşı Apollo 11 astronotları tarafından , uzay seyahati ertesinde Hollanda ' ya yaptıkları gezide zamanın Hollanda Başbakanı ' na hediye edilmişti . ' Ay taşı ' nı bilimsel analizden geç ; iren uzmanlar cismin aslında taş gö ; rü ; nü ; mlü ; sertlemiş ağaç ; kü ; tlesi olduğunu ortaya ç ; ıkardı . Rijksmuseum yetkilileri de Apollo 11 ' in uzay seyahatinden hemen sonra bu kadar ö ; nemli bir bulgunun Hollanda ' ya hediye edilmesinin o zaman da şaşırtıcı bir olay olduğunu belirtti .
Ay taşı , Rijksmuseum ' un bugü ; ne kadar en ö ; nem verdiği neslerin arasındaydı . Mü ; ze sö ; zcü ; sü ; Xandra van Gelder , ' kopya ' nın yine de saklanacağını ve olay hakkında bazı sorulara yanıt aranacağını sö ; yledi .

Ay taşı 1969 yılında ü ; ç ; Apollo 11 astronotunun Hollanda ' ya ziyareti sırasında zamanın ABD Bü ; yü ; kelç ; isi tarafından Hollanda Başbakanı Willem Dreesmn ' a şahsi bir hediye olarak verilmişti . Başbakan ' ın 1988 yılında ö ; lü ; mü ; nü ; takiben Ay taşı da Rijksmuseum ' a teslim edildi .