17 ilde şiddetli yağış

Bu hafta şiddetli yağışlar var. Sıcaklık 6 derece düşecek. 17 ilde bugün gök gürültülü yağmur etkili olacak. İşte o iller;

17 ilde şiddetli yağış
 

Tü ; rkiye , sıcak ve yağışsız geç ; en bir haftanın ardından , yeni haftaya yağışla başlayacak .

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nden yapılan yazılı aç ; ıklamaya gö ; re , gece Trakya ' da başlayan sağanak ve gö ; k gü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak şeklindeki yağışlar , Marmara , Kuzey ve İç ; Ege , Akdeniz ile Doğu Anadolu ' nun doğusunda etkili olacak .

BUGÜ ; N YAĞIŞ ALACAK İLLER

Edirne , Kırklareli , Tekirdağ , Ç ; anakkale , Balıkesir , Konya , Eskişehir , Karaman , Bolu , Dü ; zce , Siirt , Batman , Mardin , Trabzon , Rize ve Artvin ç ; evrelerinde aralıklarla etkili yağış bekleniyor .
İstanbul ' un Avrupa yakasında da şiddetli yağış var . . .

SALI GÜ ; NÜ ; YAĞIŞLI İLLER

Salı Gü ; nü ; , etki alanını artıracak yağışların , Marmara , Ege ve Akdeniz ile ö ; ğle saatlerinden sonra İç ; Anadolu ' nun batısı , Batı Karadeniz , Doğu Anadolu ' nun kuzey ve doğusunda hü ; kü ; m sü ; receği bildirildi .

Rize , Artvin , Gü ; mü ; şhane , Bayburt , Kırşehir , Nevşehir , Aksaray , Yozgat , Ç ; orum ve Amasya ç ; evrelerinde yoğun yağış gö ; rü ; lecek .

Yağışların , salı gü ; nü ; ayrıca , Marmara , Ege ve Batı Akdeniz bö ; lgelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

Yağışlı havanın hafta sonuna kadar kuzey ve iç ; bö ; lgelerde aralıklarla etkisini sü ; rdü ; receği tahmin ediliyor . Hava sıcaklığı , yağış alan yerlerde hissedilir derecede ( 4-6 derece ) azalırken diğer bö ; lgelerde değişmeyecek .

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Denizlerde yağışla birlikte şiddetini artıracak rü ; zgarın ö ; zellikle Orta ve Kuzey Ege ' de fırtına ( 65-80 kilometre/saat ) , Marmara ve Batı Karadeniz ' in batısında fırtınamsı rü ; zgar ( 50-65 kilometre/saat ) şeklinde esmesi bekleniyor .
Marmara , Ege ve Batı Akdeniz ' de gö ; rü ; lecek kuvvetli yağışlar ile Orta ve Kuzey Ege , Marmara ve Batı Karadeniz ' in batısında beklenen fırtınanın neden olabileceği sel , su baskını gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması istendi .