'Türkler sandık başına gitmeli'

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Almanya'da önümüzdeki hafta yapılacak olan seçimlere, orada yaşayan Türkler'in katılmasını ve oy kullanmasını istedi.

'Türkler sandık başına gitmeli'
 

Egemen Bağış , soydaşların anayasal haklarını kullanmalarının , hem oradaki toplumun gü ; ç ; lenmesini ve ciddiye alınmasını sağlayacağını hem de Tü ; rkiye ' nin itibarını yü ; kselteceğini sö ; yledi . Partisinin Bursa İl Başkanlığı ' nda basın toplantısı dü ; zenleyen Bakan Bağış , demokratik aç ; ılım sü ; recinde Bakan Beşir Atalay ' ın ç ; eşitli kesimlerle gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; ve fikir alışverişinde bulunduğunu hatırlattı . ' Annlerin ağlamaması , terö ; rü ; n bitmesi , standartların yü ; kselmesi iç ; in ne tü ; r aç ; ılımlar yapılabilir ' onları araştırdıklarını ifade eden Bağış , bunu , Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' ni ü ; lke yapan , vatan yapan tü ; m unsunlar iç ; in dü ; şü ; ndü ; klerini kaydetti .


' AÇ ; ILIM SÜ ; RECİNE KARŞI Ç ; IKANLARIN TARİHE KARŞI SORUMLULUKLARI VAR '


Bakan Bağış , ü ; lkede sıkıntısı olan tek bir etnisitenin olmadığını , farklı kesimlerin farklı ya da benzer sorunları bulunduğunu dile getirerek , şö ; yle konuştu : ' Bu bir siyasi proje değil , milli birlik projesidir . Bu bir partinin projesi değil , bü ; tü ; n partilerin katkısı olsun dedik . Maalesef Tü ; rkiye ' de kan dö ; kü ; lmesin , huzur olsun , standartlar yü ; kselsin , birbirimizle helalleşelim , birlikte ç ; alışalım dediğimizde bazı siyasi partiler , ' Bizim sizinle yü ; rü ; yecek yolumuz yok ' dediler . Bir yandan statü ; kodan sö ; z eden , akan kan durmalı diyenlerin , alternatif plan oluşturamamaları dü ; şü ; ndü ; rü ; cü ; dü ; r . Bu sü ; rece karşı ç ; ıkanların tarihe karşı sorumlulukları olacaktır . Millete karşı sorumlulukları olacaktır . Bence mulahefet partilerinin artık sö ; ylemlerini gö ; zden geç ; irme vakti gelmiştir . Gerç ; ekten demokratik standartlar yü ; kselecekse , AB standartlarına ç ; ıkacaksa bunu hep beraber gerç ; ekleştirmemiz gerekiyor . '


' YAPICI OLALIM , YIKICI OLMAYALIM '


AB konusunda Devlet Bahç ; eli ve Deniz Baykal ' ın kendisine , bunun milli bir politika olması gerektiğini sö ; ylediğini ifade eden Bağış , bu yolda standartların yü ; kseltilmesine ise karşı ç ; ıkmalarını yadırgadığını belirtti . Meclis ' te bir kanunun ç ; ıkartılması iç ; in uğraştıklarında tek bir maddenin 2 saat gö ; rü ; şü ; ldü ; ğü ; nü ; hatırlatan Bağış , sadece muhalefet olsun diye ü ; lkeye zaman kaybettirildiğini savundu .

Artık ortak ç ; ıkarlar iç ; in birlikte ç ; alışılması , işbirliği yapılması gerektiğinin altını ç ; izen Bakan Bağış , ' Bizler her yaptığımız doğrudur demiyoruz . Yeter ki birlikte ç ; alışalım . Yapıcı olalım , yıkıcı olmayalım . Tü ; rkiye ' nin sorunları var ve bunları el birliği ile ç ; ö ; zmek zorundayız . Milli maç ; ta beraber seviniyoruz , depremde beraber ü ; zü ; lü ; yoruz . Demek ki ortak paydalarımız daha fazla . TC vatandaşlığı ç ; ok ö ; nemli bir kavram . Hepimizi birleştiren bir kavram ' diye konuştu .


' ALMANYA ' DAKİ TÜ ; RKLER SANDIK BAŞINA '


AB ü ; lkelerindeki gö ; ç ; menlere de seslenen Bağış , bu ü ; lkelerde 5 milyon Tü ; rk olduğunu , Almanya ' da ise 3 milyon soydaş bulunduğunu hatırlattı . Almanya ' da ö ; nü ; mü ; zdeki hafta seç ; im olduğunu belirten Bağış , 1 milyon 200 bin Tü ; rk seç ; menin oy kullanabilir durumda olduğunu anımsatarak , soydaşlara sandık başına gitme ç ; ağrısı yaptı .

Bağış , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; : ' Anayasal haklarını kullanarak oy vermelerini talep ediyorum . En ö ; nemli ç ; ağrımız budur . Hangi partiye oy vereceklerini sö ; yleyecek değiliz . Herkes kendi gö ; nlü ; ne yakın olan , kendisine ve ç ; ocuklarına daha faydalı olacağını gö ; rdü ; ğü ; partiye oy verecektir . Ama oradaki soydaşların anayasal haklarını kullanmış olmaları , oy vermiş olmaları bile , oradaki toplumumuzun gü ; ç ; lenmesini , daha fazla ciddiye alınmasını ve hem de ü ; lkemizin oradaki itibarının artmasını sağlayacaktır . '