Meşal: Daha gidilecek çok yol var

Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, İsrailli esir askerin serbest bırakılması konusunda 'daha gidilecek çok yol olduğunu' dile getirdi.

Meşal: Daha gidilecek çok yol var
 

Dü ; n akşam Kahire ' de Mısır İstihbarat Başkanı Ö ; mer Sü ; leyman ile Şalit konusunu gö ; rü ; ştü ; ğü ; aç ; ıklanan Meşal , bugü ; n Kahire ' de yaptığı aç ; ıklamada , Almanya ' nın arabuluculuğunun da eklenmesine rağmen gö ; rü ; şmelerin tamamlanması iç ; in ' hala kısa bir yol olmadığını ' sö ; yledi .

Filistinli Hamas grubunun Şam ' da sü ; rgü ; n yaşayan siyasi lideri Halid Meşal ' in , Kahire ' de Mısırlı yetkililerle Filistin birlik hü ; kü ; meti ve İsrailli esir asker Gilad Şalit hakkında gö ; rü ; şmelerde bulunduğu aç ; ıklanmıştı . Mısırlı ve Hamaslı yetkililer , Meşal ' in dü ; n akşam Mısır İstihbarat Başkanı Ö ; mer Sü ; leyman ile bir araya geldiğini ve gö ; rü ; şmede bu ay sonunda aç ; ıklanması beklenen ABD ' nin yeni Ortadoğu planın ö ; ncesinde Filistin ' de bir birlik hü ; kü ; meti kurma konusu ile Hamas ' ın elinde bulunan İsrailli esir asker Gilad Şalit ' in durumunun gö ; rü ; şü ; ldü ; ğü ; kaydedilmişti . Mısır ' a ç ; ok sık gelmeyen Meşal ' in , Kahire ' de yetkililerle Şalit hakkında gö ; rü ; şmesi bir umut olarak değerlendirilmişti .

Meşal ' den ö ; nce de Filistin Yö ; netimi Başkanı ve El Fetih lideri Mahmud Abbas da Kahire ' de temaslarda bulunmuştu . Abbas ' ın bugü ; n ayrıca Suudi Arabistan ' a giderek Kral Abdullah ile de bir araya geleceği belirtildi .