Okuldan atılanlara YÖK kıyağı!

TSK ve Polis Akademisi'ne bağlı üniversitelerden ilişiği kesilen 20 öğrenciyi YÖK, Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleştirdi.

Okuldan atılanlara YÖK kıyağı!
 

TSK ve Polis Akademisi ' ne bağlı ü ; niversitelerde okurken ilişiği kesilen 20 ö ; ğrencinin YÖ ; K tarafından ö ; ğrenci affı kanunu kapsamında Boğaziç ; i Ü ; niversitesi ' ne yerleştirilmesi eleştirilere yol aç ; tı . Yerleştirmenin TBMM ' den ç ; ıkan son af kanunuyla yapıldığını sö ; yleyen YÖ ; K Başkanı Yusuf Ziya Ö ; zcan ise &ldquo ; Biz kanun ne diyorsa onu yaptık&rdquo ; dedi .

AFTAN YARARLANDILAR
YÖ ; K ' ten alınan bilgiye gö ; re , TSK ve Polis Akademileri ' nde okurken ilişiği kesilen ö ; ğrencilerden 672 ' si son ç ; ıkan aftan yararlanmak istedi . 627 ' inin başvurusu kabul edildi . Bu ö ; ğrencilerden 20 ' si Boğaziç ; i Ü ; niversitesi ' ne , 45 ' i İTÜ ; ' ye , 18 ' i ise ODTÜ ; ' ye yerleştirildi .

' BİZE DANIŞILMADAN NASIL YERLEŞTİRİLİRLER '
Başvuran ö ; ğrencilerin bü ; yü ; k bö ; lü ; mü ; nü ; n , daha ö ; nce Kara Harp Okulları ' nda ' Sistem Mü ; hendisliği ' okuduğu ve ona denk gelen ' Endü ; stri Mü ; hendisliği ' ne yerleştirildiği ö ; ğrenildi . Boğaziç ; i Ü ; niversitesi ö ; ğretim ü ; yeleri &ldquo ; Bize danışılmadan bu ö ; ğrenciler nasıl ü ; niversitemize yerleştirilir&rdquo ; diye tepki gö ; sterince tartışma başladı .

' KANUN NE DİYORSA ONU YAPTIK '
YÖ ; K Başkanı Ö ; zcan ise eleştirilere &ldquo ; İtirazları olamaz ç ; ü ; nkü ; kanun ö ; yle gerektiriyor . ' Bunları not sıralamasına gö ; re dizin , bö ; lü ; mü ; olan yerlere yerleştirin ' diyor . Kanun ne diyorsa onu yaptık . Ü ; niversitelere danışmamız gerekmiyor , kanun ö ; yle bir şeyi gerektirmiyor&rdquo ; diye yanıt verdi .