Arınç: Ekonomik kriz yara berelerle atlatıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yıl sonuna kadar ekonomik krizle ilgili sıkıntıların biteceğini söyledi. Manisa'nın Gördes ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılacak 24 derslikli Anadolu lisesinin temel atma törenine katılan Arınç, ekonomik krizin küçük yara berelerle atlatıldığını kaydetti.

Arınç: Ekonomik kriz yara berelerle atlatıldı
 

Yatırımların tekrar hızlanarak devam edeceğini belirten Başbakan Yardımcısı , ' Bu sene ekonomik kriz sebebiyle biraz elimizi kısmak zorunda kaldık ama işler dü ; zeliyor . Allah ' ın izniyle yılbaşına kadar Tü ; rkiye ' de ekonomik krizden bahsetmez olacağız . Hü ; kü ; metimiz , aldığı tedbirlerle işleri yoluna koydu . Bü ; tü ; n dü ; nyanın etkilendiği bir zamanda , biz yara bereyle ç ; ok şü ; kü ; r bu işten kurtuluyoruz . İnşallah ö ; nü ; mü ; z aç ; ıldığında ne kadar yarım kalmış , vaadettiğimiz iş varsa yapacağız ' dedi .

Gö ; rdes Barajı ' nın yapımına 16 yıl ö ; nce başlandığını belirten Arınç ; , geç ; miş hü ; kü ; metlerin 12 yılda sadece yü ; zde 18 ' ini tamamlayabildiğini , AK Parti hü ; kü ; metininse 4 yılda yü ; zde 82 ' sini tamamlayarak barajı bu yılbaşında su tutar hale getirdiğini anlattı . Baraja 12 yılda 40 milyon Lira harcandığını , son 4 yılda ise 232 milyon Lira daha harcanarak hizmete girdiğini aktaran Bü ; lent Arınç ; , aynı şekilde onlarca barajı hizmete soktuklarını ifade etti .

Gö ; rdes Belediye Başkanı Muhammed Akyol ise binasının temelini attıklanı Anadolu lisesinin 15 yıllık mazisi bulunduğunu , bu sü ; rede gö ; ç ; ebe halde eğitim ö ; ğretim verdiğini sö ; yledi . Lisenin , ilk olarak 1994 yılında Cumhuriyet İlkö ; ğretim Okulu iç ; inde ö ; ğretime başladığını , 1998 ' de Gö ; rdes Halk Eğitim Merkezi binasına taşındığını , son olarak da 2007 ' de Gö ; rdes Sağlık Meslek Lisesi ' ne taşınmak zorunda kaldığını belirten Başkan Aksoy , 350 ö ; ğrencili okulun bundan sonra 9 bin metrekarelik kendi binasında faaliyet gö ; stereceğini kaydetti .