Türkiye ile protokolü hazmedemediler

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesi için paraf atılan protokoller için Ermenistan'daki muhalefet partileri karşı kampanya açtı.

Türkiye ile protokolü hazmedemediler
 

Merkezi Erivan ' da bulunan Mediamax ajansının haberine gö ; re , Miras Partisi milletvekili Artur Martirosyan yaptığı aç ; ıklamada , Tü ; rkiye ile paraf edilen protokollerin Ermenistan parlamentosunun onayına sunulmadan ö ; nce referandum yapılması gerektiğini sö ; yledi .

Martirosyan , halk oylamasının , Ermeni toplumunun , Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ' a olan gü ; venini de belirlemeye katkı sağlayacağını ifade ederken , referandumun yapılması iç ; in Miras Partisi ' nin milletvekillerinden imza toplayacağını belirtti .

İki ü ; lke arasında paraf edilen protokollerde yer alan en az ü ; ç ; şartın , Ermenistan iç ; in kabul edilemez olduğunu savunan Martirosyan , bu protokollerde değişiklik yapılmadığı sü ; rece ' ' devletin ve halkın ulusal ç ; ıkarlarının tehlikeye girebileceğini ' ' ö ; ne sü ; rdü ; .

Martirosyan , protokollerin , Ermenistan yasalarına uygun olup olmadığının araştırılması iç ; in Anayasa Mahkemesine de başvurmayı planladıklarını kaydetti .