142 bin ABD askeri Türkiye'ye geliyor!

Anketten Türkiye çıktı.

142 bin ABD askeri Türkiye'ye geliyor!
 

Irak ' tan ç ; ekilen 142 bin Amerikan askeri , ö ; nce İncilik Ü ; ssü ; ' ne gelecek . Sonra ailelerini de yanlarına alacak Coniler , Beyaz Saray desteğiyle Tü ; rkiye ' nin dö ; rt bir tarafına tatile gidecek Amerikan askerlerinin Irak ' tan ç ; ekilmesi , Tü ; rkiye ' ye de maddi aç ; ıdan bü ; yü ; k bir dö ; viz girdisi sağlayacak . . . Ö ; yle ki ABD Başkanı Barack Obama , seç ; im vaadini gerç ; ekleştirmek iç ; in Irak ' taki 142 bin Amerikan askerinin , Aralık 2009 ' dan itibaren ü ; lkelerine geri dö ; neceğini aç ; ıkladı . Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ' dan , İncirlik Hava Ü ; ssü ; ' ndeki 39 . Wing Komutanlığı ' na gö ; nderilen yazıda , ilk etapta Irak ' tan ç ; ekilecek 100 bin askerin ( 42 bini ise ilk grup tamamlandıktan sonra ç ; ekilecek ) İncirlik ' te toplanacağı ve sevkiyatın bu ü ; s ü ; zerinden sağlanacağı belirtildi . Ancak Beyaz Saray , Irak ' ta zor şartlar altında gö ; rev yapan Amerikan askerlerine bir de tatil hediye ediyor .

ANKET YAPILDI BİZ Ç ; IKTIK!

Irak ' taki Amerikan askerleri arasında yapılan anketlerde , ' Tatilinizi hangi ü ; lkede yapmak istersiniz? sorusuna verilen yanıtların bü ; yü ; k bir ç ; oğunluğu ' Tü ; rkiye ' oldu . Aileleriyle birlikte 1 hafta tatil yapacak olan Coniler ' in Tü ; rkiye tercihinden sonra kent olarak da İstanbul ve Antalya ' nın adı ö ; n plana ç ; ıktı . Tatil iç ; in Tü ; rkiye ' nin tercih edilmesinin nedenlerinden biri olarak ise Bağdat ve Tikrit ' te gö ; rev yapan Tü ; rk asıllı 100 ' ü ; aşkın Amerikan askerinin Tü ; rkiye ' yi anlatması gö ; steriliyor .

Adana esnafı da kazanacak
Aralık ayından itibaren 8 aylık sü ; rede ç ; ekilmesi planlanan 142 bin Amerikan askeri , Adana esnafını da sevindirecek . Ç ; ü ; nkü ; İncirlik ' te bulundukları gü ; nlerde Amerikan askerlerine sık sık ç ; arşı izni verilecek .

Amerikan ordusunda 101 Tü ; rk bulunuyor
Amerikan ordusu , askerlerine yü ; ksek ü ; cret ö ; dü ; yor . Irak ' ta gö ; revli Coniler ' in maaşı 3 bin dolar civarında . . . Ayrıca gö ; ç ; menlere de vatandaşlık veriliyor . İşte bu nedenle , 6 ' sı kız 101 Tü ; rk , Irak ' ta ABD ü ; niformasıyla gö ; rev yapıyor . Irak ' ta gö ; revli Tü ; rk kızı Romina da Amerikan ordusunda . . . İzmirli Romina , ' Arkadaşlarım Tü ; rkiye ' yi ç ; ok merak ediyor ' dedi .

BAŞKA SÜ ; PRİZLER DE VAR
ABD Başkanı Barack Obama , Irak ' ta gö ; rev yapan Amerikan askerlerin yaşadığı sıkıntıları gö ; zardı etmeyeceklerini her fırsatta sö ; ylü ; yor . Beyaz Saray ' a yakın kaynaklar , tatil sırasında gü ; nlü ; k 200 dolarlık harcama kartının da Coniler ' e verileceğini belirtiyor .