ÖTV indirimi devam etsin

Otomotiv sektöründe uygulanan ÖTV indirimi, Eylül ayının sonu itibariyle bitiyor. Vergi indirimi sayesinde canlanan otomobil piyasasında neler olacağı büyük merak konusu. Hem otomobil almayı düşünen vatandaşlar hem de otomobil bayileri teşviklerin sona ermesini istemiyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız EFE Motorlu Araçlar Şirketi Sahibi Ömer Efe, ÖTV ve hurda indirimi gibi teşviklerin negatif ivmelenme modunda olan ekonomiye büyük faydalar sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

Sektör yatırımcılarının yoğun baskıları sonucu ÖTV oranlarının otomobillerde yüzde 37'den yüzde 18'e, ticari araçlarda yüzde 10'dan yüzde 1'e, kamyon ve otobüste yüzde 4'ten yüzde 1'e, motosiklette yüzde 22'den yüzde 11'e düşürüldüğünü hatırlatan Efe, bu indirimlerin sektör satışlarına büyük bir ivme kazandırdığını, bir anlamda atıl konumda duran likitlerin ekonomiye kazandırılmasına imkan sağladığının da altını çizdi.

Otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi durumda olduğunu, satışların azalması durumda ekonominin büyük bir zarara uğrayacağını, bu yüzden hükümetin teşvik paketlerini devam ettirmesi gerektiğini de belirten Ömer Efe; “Devlet bildiğim kadarıyla şu an hurda indirimi adı altında yeni bir teşvik paketi hazırlamakta, temennimiz hiç vakit kaybetmeden ay sonu itibariyle sona erecek indirim oranları ile beraber bu teşvik paketinin biran evvel açıklanması ve uygulamaya konması yönündedir” dedi.