Musa Uzunlar Gladio'yu anlattı

Saba Tümer'in CNNTURK'teki programına konuk olan Musa Uzunlar, Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki İskender Büyük karakteri üzerine kurgulanan Gladio filminden bahsetti.

 

Ç ; ekimleri Antalya ' da başlayan ve Ağustos ' un 2 . haftası tamamlanan film iç ; in ' Kısaca şö ; yle ö ; zetleyebiliriz ; İskender ' i bu hale getiren sebepleri , backround ' larıyla gö ; rmü ; ş olacağız ve benim de tanışmış olduğum genç ; liği ve o sırada yaptıklarıyla ' ifadesini kullandı .

Musa Uzunlar filmde , İskender ' in en azından ' vatanseverlik ve devlet adına ' yaptıkları ve daha sonra yaşadıklarının anlatıldığını sö ; yledi .

Uzunlar , Gladio yapısı iç ; indeki yanılgıları ve bir takım kullanılma durumlarını farketmesi ü ; zerine İskender ' in Gladio ile ilgili savaşı ve Gladio ' nun aç ; ılımının konu edildiği filmle ilgili olarak ' Bu ü ; lkede , seyircilere ilginç ; bir yelpaze sunacağımızı hissediyorum . Ç ; ü ; nkü ; bu ü ; lkede faili meç ; hul cinayetler var , aydınlanmamış , bir bağımsızlık olayı , sü ; rekli yö ; netimler değişiyor , yıllardır sü ; ren bir Kü ; rt problemi var ve niç ; in bunlar sü ; rekli var? Bü ; tü ; n bunlara Gladio penceresinden bakıyoruz ' dedi .

FİLMDE SES TONU AYNI MI?
Bu arada , İskender Bü ; yü ; k karakterini oynarken ses tonunda oynama yapan Musa Uzunlar , filmde genç ; halini oynarken de aynı sesi kullanıp kullanmadığıyla ilgili soruya , ' Ben bu sesi oluştururken , karşıma hiç ; bir zaman genç ; liğinin ç ; ıkacağını dü ; şü ; nmedim . İlk ö ; nce genç ; liğini oynasaydım , yaşlılığındaki sesini oluşturmak ç ; ok daha kolay olabilirdi ' dedi .

Reji ekibi ile de bu konuyu konuştuklarını ifade eden Musa Uzunlar , sesin ç ; ok değişen bir karakter olmadığını vurgulayarak ' Yaş ilerleyince rengini korur ama titremeler olabilir . Ç ; ok parlak , net bir ses de İskender ' e gitmeyecekti . Ç ; ok daha ritmik ve ç ; ok daha yine melodisini kaybetmeyen bir ö ; lç ; ü ; sü ; nü ; bulduk sesin ' diye konuştu .

Kendisinin de ç ; ekimleri hiç ; izlemediğini ve sesinin nasıl ç ; ıktığını merak ettiğini sö ; yleyen Musa Uzunlar , ' Ç ; ektik ve bıraktık . Herşey bittiğinde benim iç ; in de sü ; rpriz olacak ' şeklinde konuştu .

FİLMDE KURTLAR ' DAN KİMSE YOK
Musa Uzunlar , Gladio filminde Kurtlar Vadisi Pusu dizisinden başka hiç ; bir oyuncunun olmadığını vurguladı . Uzunlar , filmde İskender Bü ; yü ; k ' ü ; n genç ; liğine flashback ' lerle dö ; nü ; ş yapılacağını sö ; yledi .

SETTE AİLE GİBİ OLDUK
8 hafta ç ; alıştıkları sette bir aile gibi olduklarını ifade eden Musa Uzunlar , Antalya ' daki ç ; ekimlerde gü ; n doğumunu kalabalık bir arkadaş grubuyla karşılamış olmasının kendisi iç ; in ilginç ; bir anı olduğunu anlattı . Uzunlar , ' O sırada o yorgunlukla aynı şeyi hissetmiyorsunuz ama sonradan ç ; ok tatlı hatırlıyorsunuz ' dedi .

SÜ ; REKLİ SAÇ ; LARI BOYANMIŞ
İskender Bü ; yü ; k karakterinin genç ; liğini ve yaşlılığını iç ; iç ; e ç ; ektikleri iç ; in kalıcı boya yapmak yerine saç ; larını geç ; ici boyayla boyadıklarını anlatan Musa Uzunlar , ' Sadece her akşam tekrar boyanıp , tekrar yıkıyordum . Suya girdiğimde de ç ; ıkmayan ama her akşam benim ç ; ıkartmak zorunda kaldığım bir boyaydı ' diyerek bu nedenle biraz zor anlar yaşadığını anlattı .

GLADİO ' DA HANGİ SORULARA YANIT ARANIYOR?
' Kurtlar Vadisi Gladio ' filminin Kasım ayında vizyona girmesi bekleniyor . Filmin fragmanında , Tü ; rkiye ' deki bir ç ; ok olayla ilgili sorular yer alıyor . İşte filmde yanıt aranan o sorular :

-Cem Ersever , Gladio ' nun hangi gerç ; eğini ö ; ğrendiği iç ; in ö ; ldü ; rü ; ldü ; ?

-Apo suikastini Gladio nasıl ö ; nledi?

-28 Şubat sü ; reci bin yıl sü ; recekken beş yılda nasıl sona erdi?

-Kim Washington ' dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeç ; ti?

-Cumhurbaşkanı Ö ; zal , Musul ve Kerkü ; k ' e girecek diye mi zehirlendi?

Televizyon Gazetesi