BAŞBUĞ: Af söz konusu değil

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün akşam eşi Sevil Başbuğ ile birlikte şehit ailelerine Gazi Orduevi’nde iftar yemeği verdi Yemeğe kuvvet komutanlarıyla birlikte bazı orgeneraller de eşleriyle beraber katıldı. Yemeğe yaklaşık 700 davetlinin katıldığı belirtildi.

 

' Bedeli şehitler ö ; dü ; yor '
Edinilen bilgiye gö ; re Başbuğ , iki saatin ü ; zerinde sü ; ren iftar yemeğinde demokratik aç ; ılım sü ; recinde terö ; r ö ; rgü ; tü ; lideri Abdullah Ö ; calan ' ın muhatap alınabileceği ve genel affın gü ; ndeme gelebileceği konusunda endişelerini dile getiren şehit ailelerine , &ldquo ; Bu kesinlikle sö ; z konusu olmaz&rdquo ; taahhü ; dü ; nde bulundu . &ldquo ; Tü ; rk milleti ve Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri terö ; r elebaşısını ve terö ; ristleri ne muhatap alır ne de affeder&rdquo ; diyen Başbuğ , Tü ; rkiye ' nin bü ; tü ; nlü ; ğü ; nü ; n bedelini şehitlerin ö ; dediğini ifade etti .
Başbuğ , Tü ; mgeneral olduğu dö ; nemde Gü ; neydoğu ' da bizzat ç ; atışmaların iç ; inde olduğuna da atıfta bulunarak , &ldquo ; Ben ve buradaki silah arkadaşlarımın hepsi bir dö ; nem terö ; ristlerle mü ; cadele etti . Bizler de şehit dü ; şebilirdik . Ama bu şehadet mertebesi bizlere değil sizin evlatlarınıza nasip oldu&rdquo ; diye konuştu .
Başbuğ , şehit ailelerine , terö ; r ö ; rgü ; tü ; liderinin kesinlikle demokratik aç ; ılım sü ; recinde muhatap alınmayacağını ifade ederek , &ldquo ; Terö ; ristlerle mü ; cadelemiz sonuna kadar devam edecek&rdquo ; dedi .