Cemil Çiçek: Sınır ötesinde tezkere uzatılacak

Bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek gündeme dair birçok soruya cevap verirken, Adalet Bakanlığı Uyum Yasası Taslağı'nın hazırlandığını belirtti.

Kamuoyunda da çok tartışılan Ceza kanununun Kamu düzeni aleyhine işlenen suçlar kısmında düzenlenen 311. maddesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiçek, “Bu istismarlı hüküm bizden önceki hükümete ait bu hüküme artık gerek yok kalkması gerek ve kalkacak” dedi.

Ekonomik gelişmelerle ilgili konulara da değinen Hükümet Sözcüsü Çiçek, 'Varlık Barışı'nın süresinin 31 Aralık 2009'a kadar uzatılmasına karar verildiğini bildirdi.
Ayrıca Çiçek, Anayasa'nın 101 ve 102. maddesinde, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle ilgili anayasal düzenleme ve değişiklik yapıldığını hatırlatarak, referandumla kabul edilen düzenlemeyle ilgili uyum yasası ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti. Çiçek, ''Cumhurbaşkanı seçimlerinin nasıl yapılacağıyla ilgili Adalet Bakanı'nın hazırladığı bir tasarı var. O bugün Bakanlar Kurulunda görüşüldü. Prensip itibarıyla benimsendi, dolayısıyla bir iki ufak teknik düzenlemenin akabinde tekrar görüşmeye gerek yok, bunu TBMM'ye sevk etmiş olacağız. Sonuç olarak Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili uyum yasasından doğan bir eksiklik böylece giderilmiş olacak'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek 17 Ekim’de yürürlüğe giren sınır ötesi operasyonlara izin veren tezkerenin uzatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nda bu konunun ele alındığını ve imzaların tamamlandığını belirterek “''Meclis açılır açılmaz mümkünse bunun Genel Kurulda görüşülüp karara bağlanmasını arzu ediyoruz'' dedi

KİMSEYLE TARTIŞMAK İSTEMİYORUZ

MHP lideri Bahçeli'nin kapalı oturum konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili de konuşan Çiçek, “Millet herkesin konuşmasını takip ediyor ona göre de değerlendirmede bulunuyor. Konu hassas bir konu olduğu için kapalı oturum olması talebinde bulunduk. Ancak bu olayı farklı yöne çekerek "Milletten neyi kaçırıyorsunuz" diye bir durum doğdu. Bizim gizlimiz saklımız yok. Ancak bu olayın çözümüne yönelik çabamızda maksadı dışına konu taşmaması için çaba gösterdik. Ama konuyu vatandaşımıza açık olarak gündeme gelecek ve o şekilde tartışılacak. Bu konuyla ilgili daha fazla kimseyle tartışmak istemiyoruz” diye konuştu.