Erdoğan, Obama'nın korumalarına takıldı

Clinton Küresel Girişimi tarafından düzenlenen panelde konuşma yapacak olan Erdoğan, korumalar arasında yaşanan gerginlik üzerine yapacağı konuşmayı iptal etti.

Erdoğan, Obama'nın korumalarına takıldı
Temaslarını sürdürdüğü Newyork’taki ikinci gününde ‘G-20 ve Küresel Sorunlara Etkisi’ konulu panelin düzenlendiği otele gelen Başbakan Erdoğan ve konvoyu, panelin düzenlendiği otele 30-40 metre kala ABD Başkanı Barack Obama’nın korumaları tarafından durduruldu.
 
Bunun üzerine otele yürüyerek gitmek isteyen Erdoğan, bir kez daha Amerikalı korumalar tarafından engellendi. Hemen devreye giren Başbakanlık korumaları, Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu hatırlatıp, toplantının da katılımcısı olduğunu belirtirken Amerikalı korumalar başbakanlık korumalarına fiziki müdahalede bulundu.
 
Başbakanlık kaynakları, ABD Başkanı Obama'nın otelden ayrılışı sırasında Beyaz Saray korumaları ile Başbakan Erdoğan'ı koruyan Amerikan İstihbarat servisi korumaları arasında iletişimsizlik yaşandığını söyledi.
 
Bu iletişim eksikliğinin koordinasyon zaafı doğuracağını düşünen Başbakanlık korumaları da, Erdoğan'ın oteline dönmesini sağladı.
Olaydan sonra, Başbakan Erdoğan'ın Amerikalı koruma ekibi değiştirildi.