'Şivan Perver Diyarbakır'daki konserde sahne alabilir'

Kürt sanatçı Şivan Perver'in konserlerini organize eden Ali Gedik, politik şartların uygun olması halinde Perver'in Diyarbakır'da verilecek bir konserde yer alacağını söyledi.

'Şivan Perver Diyarbakır'daki konserde sahne alabilir'
 

Şivan Perver , Avusturya ' nın başkenti Viyana ' da kırk kişilik bir orkestrayla sahne almaya hazırlanıyor . Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ' in de hazır bulunacağı belirtilen konser , 30 Ocak 2010 tarihinde Viyana Konser Evi ' ndeki bü ; yü ; k salonunda yapılacak . Şivan Perver ' in konserlerini organize eden Ali Gedik , konserin mü ; zik direktö ; rlü ; ğü ; nü ; ö ; nde gelen keman sanatç ; ılarından Dilşad Sait , etkinliğin moderatö ; rlü ; ğü ; nü ; ise Avusturyalı ü ; nlü ; sanatç ; ı Willi Resetarits ' in yapacağını sö ; yledi . Şivan Perver ' in şimdiye dek ç ; ıkmış olacağı en bü ; yü ; k orkestraya Japonya ' dan , Ç ; in ' den , Arjantin ' den , Afrika ' dan İtalya ' ya değin 15 ü ; lkeden mü ; zisyen katılacak .
Klasik bir konser formatında icra edilecek olan bu Şivan Perver konserlerinin seri halinde sahnelenmesi gü ; ndemde . Sü ; reç ; le alakalı konuşan Gedik , ' Şivan Perver de makul bulursa bu konser Berlin ' de de yapılacak . Politik şartlar uygun olursa Şivan daha sonra aynı formatla Diyarbakır ' da bir barış konserinde sahne alacak . Şivan , artık politik bir imajla değil , sanatç ; ı kimliğiyle bilinmek istiyor ' şeklinde konuştu .
Diyarbakır konseri iç ; in kesin tarih vermeyen Gedik , ' Maalesef bizim coğrafyada her an her şey olabiliyor . Bakarsınız yarın ö ; bü ; r gü ; n birileri bu gü ; zel kardeşlik atmosferine ç ; omak sokar . Şivan ' ın Tü ; rkiye ' ye dö ; nmesi sıradan bir olay değil . Belki de bir milyon insan konsere gelir . Konjoktö ; rü ; n ç ; ok uyumlu olması lazım . Kaç ; defa gizlice tarih belirledik ama sosyo-politik durumlardan dolayı geri ç ; ektik . Başbakanın konuşmasında da dinledik . Herkes barış ortamı iç ; in uğraşıyor . Şu an gidişat fena değil . Bö ; yle giderse Şivan Perver dü ; nya ç ; apında tanınmış birkaç ; sanatç ; ıyla ö ; nü ; mü ; zdeki baharda Diyarbakır ' da sahne alarak 35 yıllık hasreti dindirebilir ' ifadelerine yer verdi .