Faili meçhul tarih olacak...

Avrupa Birliği (AB) desteğiyle 4 ilde delil avcısı kriminal üsler kurulacak. Suçlularla mücadelede yeni bir dönem başladı.

Faili meçhul tarih olacak...
 

Avrupa Birliği ( AB ) desteğiyle 4 ilde delil avcısı kriminal ü ; sler kurulacak . Suç ; lularla mü ; cadelede yeni bir dö ; nem başladı .

İki yıldır sü ; rdü ; rü ; len ' Tü ; rk adli kapasitesinin gü ; ç ; lendirilmesi ' projesine AB ' den onay ç ; ıktı . 27 milyon euroluk proje ile polis , İzmir , Adana ve Diyarbakır ' da , jandarma ise İstanbul ' da ' akıllı ' kriminal laboratuvar merkezleri kuracak . Projenin 20 milyon eurosunu emniyet , 7 milyon eurosunu da jandarma kullanacak . Dö ; rt ilde akıllı binalardan oluşan kriminal laboratuvar merkezleri kurulacak .

DELİLDEN SUÇ ; LUYA

AB normlarında olacak laboratuvarlar ' delilden sanığa ulaşma ' sü ; recini kısaltacak . Yetkililer , son teknolojiyle donatılacak kriminal ü ; slerde alanında uzman bilim adamları ve araştırmacıların gö ; rev alacağını kaydetti . ' Artık faili meç ; hul olay kalmayacak ' diyen yetkililer , polis ya da jandarmanın , sorumluluk bö ; lgelerinde meydana gelen tü ; m suç ; ları deliller ü ; zerinden ç ; ö ; zeceklerini ve faillerin yakalanacağını bildirdi .

Projenin yü ; zde 75 ' ini AB , yü ; zde 25 ' ini ise İç ; işleri Bakanlığı finanse edecek . Halen emniyetin 10 ilde , jandarmanın ise 3 ilde kriminal laboratuvarları bulunuyor . Mevcut kriminal laboratuvarların ö ; zellikle fiziki altyapılarının yetersiz olduğu belirtiliyor .