Altın yükseliyor Dolar düşüyor

Uluslararası piyasalarda bin doları geçen altın fiyatları 1.5 yılın zirvesine ulaştı

Altın yükseliyor Dolar düşüyor
  Dolarda yaşanan dü ; şü ; ş altına yaradı . Spot altın fiyatları , Doların Avro karşısında bu yılın en dü ; şü ; k seviyesini gö ; rmesinin ardından Mart 2008 ' den beri en yü ; ksek seviyeyi gö ; rdü ; . Altın fiyatları ons başına 1017 dolar seviyesine kadar yü ; kseldi . 1015 dü ; zeyinin kırıldığını belirten analistler 1037 ' nin denenebileceğini kaydediyor .

DOLAR AVRO KARŞISINDA ERİYOR
Risk iştahı artıp borsalar yü ; kseldikç ; e , dolar değer kaybediyor . Dolar endeksi dü ; n son 1 yılın en dü ; şü ; k seviyesi olan 76 , 406 ' ya geriledi . Euro/dolar paritesi ise 1 , 47 ile Aralık 2008 ' den beri en yü ; ksek dü ; zeye ç ; ıktı .

PETROL 70 DOLARIN Ü ; ZERİNDE
Petrol fiyatları dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor . Dü ; n ABD ' nin ekonomik verileriyle yü ; zde 3 yü ; kselen ve 71 doların eşiğine gelen ABD ham petrolü ; , petrol stoklarının artmasıyla geriledi .

ABD ham petrolü ; bu sabah 79 sentlik dü ; şü ; şle 70 dolar 14 sente kadar dü ; ştü ; . Amerikan Petrol Enstitü ; sü ; , ABD ' de petrol stoklarının geç ; en hafta beklenenin aksine 631 bin varil arttığını duyurdu .