AK Parti önüne çelenk

Demokratik Toplum Partisi Ağrı Patnos İlçe Örgütü, AK Parti'yi protesto için partinin İlçe Başkanlığı önüne çelenk bırakmak istedi. Polis izin vermeyince çelenk yolun ortasına bırakıldı.

AK Parti önüne çelenk
 

14 Nisan Caddesi ' ndeki DTP İlç ; e Ö ; rgü ; tü ; binası ö ; nü ; nde biraraya gelen bir grup DTP ' li pankart ve sloganlarla Cumhuriyet Caddesi ' nde bulunan AK Parti Patnos İlç ; e Başkanlığı ' na kadar yü ; rü ; dü ; . Partililer , ikinci kattaki AK Parti İlç ; e Teşkilatı ' nın dış kapısında bekleyen Ağrı İl Emniyet Mü ; dü ; r Yardımcısı Ali Sami Akç ; ay ile Patnos Emniyet Mü ; dü ; rü ; Hü ; seyin Tufan ve ç ; evik kuvvet polisiyle karşılaştı . DTP Patnos İlç ; e Başkanı Bahattin Sü ; phandığı , İl Emniyet Mü ; dü ; r Yardımcısı Ali Sami Akç ; ay ' a ç ; elengi Ak Parti İlç ; e Başkanlığı kapısına bırakmak istediklerini sö ; yledi . Buna izin vermeyeceklerini sö ; yleyen Akç ; ay , ç ; elengi yolun karşı tarafına bırakılmasını istedi . Kararında ısrar eden İlç ; e Başkanı Sü ; phandağı , engellemenin hukuki olmadığını belirtti .

Protestoya destek veren DTP ' li Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz ise bö ; yle birşeyin demokratik olmadığını dile getirdi .

Karara tepki gö ; steren DTP ' liler emniyet gü ; ç ; lerini yuhalayınca İlç ; e Başkanı Bahattin Sü ; phandağı partilileri uyardı . Emniyet gü ; ç ; leriyle DTP ' liler arasında devam eden ç ; elenk bırakma krizi , ç ; elengin yolun ortasına bırakılmasıyla son buldu .

Menderes Caddesi ' ne kadar yü ; rü ; yen grubun en ö ; n safında ç ; ocukların yer alması ve slogan atması dikkat ç ; ekti . Grup adına basın aç ; ıklamasını okuyan DTP Patnos İlç ; e Başkanı Bahattin Sü ; phandağı , uzun sü ; redir Ak Parti Hü ; kü ; meti ' nin iç ; ve dış kamuoyunun dikkatini ç ; ektiğini demokratik aç ; ılım sö ; yleminin Tü ; rkiye ' nin gü ; ndemini kapattığını iddia etti .

Aç ; ılımın Kü ; rt ve Tü ; rk kamuoyunda olumlu bir hava yarattığını belirten Sü ; phandağı , umut tohumlarının ekildiği bu gü ; nlerde sü ; kû ; net ve aklıselim tartışma ortamı yerini talihsiz bir biç ; imde gü ; rleyen bir savaş ortamına ve hü ; kü ; metin basiretsiz politikalarına dö ; nü ; ştü ; ğü ; nü ; ö ; ne sü ; rdü ; . Sü ; phandağı , ' ' Başbakan eğer tarihe mal olmak istiyorsa ç ; ö ; zü ; mü ; n ve barışın ö ; nü ; nü ; ciddi bir biç ; imde aç ; malıdır . AK Parti Hü ; kü ; meti kritik bir eşiktedir . Bu kritik eşiği geç ; meye ya cesareti yoktur ya da Kü ; rt halkına karşı bir aldatma siyaseti iç ; indedir . Operasyonlar derhal durdurulmalı ve partimize karşı yü ; rü ; tü ; len operasyonlara son verilmeli antidemokratik bir şekilde gö ; zaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır . ' ' aç ; ıklamasında bulundu .

Daha sona Abdullah Ö ; calan lehine slogan atan grup PTT ' ye geç ; erek Cumhurbaşkanlığı ' na , Başbakanlık ' a ve İç ; işleri Bakanlığı ' na ' ' Kü ; rt sorununun demokratik ve barışç ; ıl yollarla ç ; ö ; zü ; lmesi iç ; in Abdullah Ö ; calan ' ın yol haritasını destekliyor ve bu yol haritasının biran ö ; nce kamuoyuna aç ; ıklanmasını istiyoruz . Yeter artık analar ağlamasın , akan kan dursun ' denilen mesajı gö ; nderdi .