Baron teşkilatın hocası çıktı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 1 yıldır süren takipler sonucunda Tuzla ve Pendik'te tespit edilen 4 adrese dün operasyon düzenledi.

Baron teşkilatın hocası çıktı
  Burada yapılan aramalar sonucunda Captagon ve eroin yapımında kullanılan 30 ton kimyasal madde ele geç ; irildi . Bu maddeler arasında 400 kilogram amfetamin , 600 kilogram benzil metil keton ve 5 ton da alfa aseliton fenil olduğu aç ; ıklandı . Yetkililer tarafından yapılan aç ; ıklamada ele geç ; irilen malzemeyle piyasa değeri 2 milyar TL olan 200 milyon adet Captagon hap yapılabileceğine dikkat ç ; ekti .
İstanbul Valisi Muammer Gü ; ler , &ldquo ; Şimdiye kadar yapılan en bü ; yü ; k uyuşturucu operasyonu . Sel afeti sırasında polisimiz de afet boyutunda değerlendirilebilecek olan , insanlığı tehdit eden uyuşturucu maddeyi ele geç ; irmiştir . Tahlili yapılan kimyevi maddelerden yaklaşık 3 ton amfetamin maddesi ü ; retilebileceği anlaşılmıştır . Ele geç ; irilen amfetamin miktarı , ü ; lkemizde şimdiye kadar yakalanan toplam amfetaminin 4 katıdır . Uyuşturucu yü ; zü ; nden hayatını kaybeden Begü ; m kızımızın katilleri arasında bu maddeyi ü ; retenler de vardır&rdquo ; dedi . İstanbul Emniyet Mü ; dü ; rü ; Hü ; seyin Ç ; apkın ise , &ldquo ; İnsanlığı zehirleyen bu kişilere karşı savaşımız devam edecektir&rdquo ; diye konuştu .

Narkotik polisi &ldquo ; Hoca&rdquo ; diyordu


Soruşturma kapsamında eski ö ; ğretim gö ; revlisi Doç ; . Dr . Hü ; seyin Rıza Işık ' ın da şebekenin ö ; nde gelen isimlerinden biri olduğu tespit edildi . Birç ; ok ü ; niversitede bir dö ; nem ö ; ğretim gö ; revlisi olarak ç ; alışan yü ; ksek kimya mü ; hendisi Işık ' ın Narkotik polisine bilirkişilik yaptığı ve polisin kendisine &ldquo ; Hocam&rdquo ; diye hitap ettiği belirtildi .

Uyuşturucu maddelerin ü ; retimi konusunda ç ; ete ü ; yelerine danışmanlık yapan Işık ' ın uyuşturucu hap imalatı yaptığı ve bu suç ; tan 2007 yılında 14 ay cezaevinde yattığı anlaşıldı .