15 bin 655 öğretmen atandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 3 bin 901'i kadrolu, 8 bin 813'ü sözleşmeli toplam 15 bin 655 öğretmenin atamasını yaptı.

15 bin 655 öğretmen atandı
 

Milli Eğitim Bakanlığı Başö ; ğretmen Salonu ' nda ö ; ğretmen ataması nedeniyle dü ; zenlenen tö ; rene ç ; ok sayıda ö ; ğretmen adayı ve yakını katıldı .

Milli Eğitim Bakanı Nimet Ç ; ubukç ; u , yaptığı konuşmada , gelecek 10 yıla ilişkin ö ; ğretmen projeksiyonu hazırlayacaklarını sö ; yledi .

Bu sayede 10 yıllık sü ; reç ; te , ö ; ğretmen eğitimi ve istihdamını planlamayı amaç ; ladıklarını kaydeden Ç ; ubukç ; u , ' Ü ; niversiteler , bakanlığın ihtiyaç ; duyduğu alanda ö ; ğretmen yetiştirilmesine ağırlık verecek . Ö ; ğrenciler tercihlerini yaparken iş bulma imkâ ; nı ç ; ok olan ö ; ğretmenlik alanlarını tercih edebilecek . ' dedi .

Ç ; ubukç ; u , proje ile Milli Eğitim Bakanlığı ' nın da ihtiyaç ; duyduğu alanlarda mezun olanları hemen istihdam edebileceğini belirtti .

Konuşmasında atanan ö ; ğretmenlerin en kısa sü ; rede gö ; revlerine başlamasını isteyen Ç ; ubukç ; u , bö ; ylece eğitim ö ; ğretim faaliyetlerinin ders yılı sonuna kadar etkili bir şekilde yü ; rü ; tü ; lmesinin sağlanmış olacağını ifade etti .

Konuşmaların ardından , 3 bin 901 ' i kadrolu , 8 bin 813 ' ü ; sö ; zleşmeli , 111 ' i aç ; ıktan , 92 ' si kurumlar arası , 30 ' u ise milli sporcu kadrosundan olmak ü ; zere toplam 15 bin 655 ö ; ğretmenin bilgisayar ortamında ataması yapıldı .

Ekranda ismini gö ; ren ö ; ğretmen adayları sevinç ; lerini ç ; ığlık atarak gö ; sterdi .

Selç ; uk Atay ise atamalara kü ; ç ; ü ; k bebeği Ertuğrul Oğuz ile birlikte geldi . Antalya ' ya atanan Selç ; uk Atay , ç ; ok mutlu olduğunu , oğlunun da kendisine uğur getirdiğini aktardı .

İÇ ; ERİDE ATANMA SEVİNCİ , DIŞARIDA ATANAMAMA Ö ; FKESİ

Ö ; te yandan , iç ; eride atama heyecanı yaşanırken , dışarıda ise ataması yapılmayan ö ; ğretmen adayları ve usta ö ; ğreticilerin alkışlı , ıslıklı , şarkılı protesto gö ; sterileri vardı .

Atanamayan Ö ; ğretmenler Platformu ' na ü ; ye bir grup , ' Savaşa değil eğitime bü ; tç ; e ' , ' Hamdolsun atamalar teğet geç ; ti ' yazılı pankartlarla Bakanlığı protesto etti . Sö ; zleşmeli ve ü ; cretli ö ; ğretmenliğe karşı olduklarını belirten grup , kadrolu olarak atanmak istediklerini kaydetti . Grup , ' İki yü ; z bin kadro istiyoruz . ' sloganları attı .

Hemen yan tarafta ise Eğitim Sen ' in aç ; tığı dava sonucu Danıştay ' ın aldığı karar ile gö ; revlerine son verildiğini belirten usta ö ; ğreticiler vardı . Ağızlarını bant ile kapatan usta ö ; ğreticiler , boyunlarına ' 3 yıldır usta ö ; ğreticiydim , şimdi neyim? ' yazılı dö ; vizler astı . ' Mendil değil atılamayız ' sloganları atan usta ö ; ğreticiler , haklarının geri iade edilmesini istedi .

Eylemci gruplar , zaman zaman şarkılar ile protesto gö ; sterilerine devam etti .

Gruplar bir sü ; re oturma eylemi yaptı . Kadrolu atanmak isteyen grup , bir sü ; re sonra dağılırken ; usta ö ; ğreticilerden oluşan grup Bakan Ç ; ubukç ; u ile gö ; rü ; şü ; nceye kadar oturma eylemine devam edeceklerini kaydetti .

Grubun oturma eylemi devam ederken , başka bir programa katılmak ü ; zere Bakanlık ' tan ayrılan Bakan Ç ; ubukç ; u , gazetecilerin eylem ile ilgili sorularını cevapsız bıraktı .