Tutuklu alay komutanı

Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün açığa alınmadığı ortaya çıktı.

Tutuklu alay komutanı
 

Temizö ; z ' ü ; n avukatlarından Mehmet Savaş Ö ; zdağ , ö ; nceki gü ; nkü ; duruşmada mü ; vekkilinin hâ ; lâ ; Kayseri İl Jandarma Alay komutanı olduğunu ve yerine herhangi bir atama yapılmadığını sö ; yledi . Mü ; dahil avukatlar , yarın Jandarma Genel Komutanlığı ' na başvurarak Temizö ; z ' ü ; n neden gö ; revden alınmadığını soracak . Temizö ; z , 25 Mart 2009 tarihinden beri tutuklu bulunuyor .

Albay Cemal Temizö ; z , Kayseri İl Jandarma Alay komutanı olarak gö ; rev yaptığı sırada gö ; zaltına alındı . Gü ; neydoğu ' da işlenmiş ç ; ok sayıda faili meç ; hul cinayetten sorumlu tutulan Temizö ; z , 25 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak Diyarbakır 7 . Kolordu Askerî ; Cezaevi ' ne gö ; nderildi . Dava kapsamında yargılanan diğer 6 sanıkla beraber ö ; nceki gü ; n hâ ; kim karşısına ç ; ıktı . İlk duruşmada Temizö ; z ve avukatları askerî ; mahkemeye gitmenin yollarını aradı . Sanığın asker şahıs olduğu gerekç ; e gö ; sterilerek gö ; revsizlik talebinde bulunuldu . Ancak mahkeme heyeti oybirliği ile sanık avukatlarının bu talebini reddetti . Duruşmada bu gelişmeler yaşanırken ilginç ; bir detay ortaya ç ; ıktı .

MÜ ; VEKKİLİM ALAY KOMUTANIDIR

Temizö ; z ' ü ; n avukatları mahkeme salonunda sanıktan sü ; rekli ' Albay Cemal Temizö ; z ' diye bahsedince mağdur ve mü ; dahil avukatlarından itiraz geldi . Mü ; şteki avukatlarından Selç ; uk Kozağaç ; lı , Temizö ; z ' ü ; n sanık olduğuna dikkat ç ; ekerek kendisinden sü ; rekli , ' albay ' diye bahsedilmesinin doğru olmadığını dile getirdi . Kozağaç ; lı , sanık avukatlarının Temizö ; z ' den ' albay ' diye bahsederek mahkeme ü ; zerinde baskı oluşturmak istediklerini de ileri sü ; rdü ; . Cemal Temizö ; z ' ü ; n avukatı Mehmet Savaş Ö ; zdağ ise Kozağaç ; lı ' nın itirazına şu cevabı verdi : ' Mü ; vekkilim Albay Cemal Temizö ; z , Kayseri İl Jandarma Alay komutanıdır . Halen gö ; revinin başındadır . 6 aydır tutuklu bulunuyor ancak yerine herhangi bir atama da yapılmış değil . '

GENELKURMAY MESAJ MI VERİYOR?

Mü ; dahil avukatlar , Temizö ; z ' ü ; n hâ ; lâ ; gö ; revinin başında olduğu iddiasına tepki gö ; sterdi . Davanın mü ; dahil avukatlarından Tahir Elç ; i , 14 Eylü ; l 2009 Pazartesi gü ; nü ; bir dilekç ; e ile Jandarma Genel Komutanlığı ' na başvurarak konuyu soracaklarını aç ; ıkladı . Hakkında ceza soruşturması başlatılan bir şahsın ; ü ; stelik tutuklu olarak yargılanırken hâ ; lâ ; aç ; ığa alınmamış olmasının izah edilemeyeceğini kaydeden Elç ; i şu ifadeleri kullandı : ' Hakkında bu derece ağır bir iddiada bulunularak , bö ; ylesine kapsamlı bir iddianame hazırlanarak kamu davası aç ; ılmış ve hâ ; lâ ; gö ; revinin başında olan başka bir devlet memuru yok . Dü ; şü ; nü ; n ki bu şahıs hakkında onlarca cinayet iddiası var . 9 kez mü ; ebbet hapisle yargılanıyor . Hâ ; lâ ; gö ; revinin başında olması soruşturmanın selameti aç ; ısından son derece sakıncalıdır . Ayrıca birlikte yargılandığı sanıklar aç ; ısından da sakıncalıdır . Gizli tanıklar Tü ; kenmezkalem ve Sokaklambası ' nın ifadelerini neden geri ç ; ektiği şimdi daha iyi anlaşılıyor . Genelkurmay ' ın hâ ; lâ ; bu personeli gö ; revi başında tutması bir mesaj olarak da algılanabilir . '