5 TL'ye internet

Düşük tarifeli 'sosyal internet' paketini onaylandı. 5 TL'ye internet imkanı...

5 TL'ye internet
 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) , Tü ; rk Telekom ' un , Anadolu ' daki dar gelirli ailelere yö ; nelik , dü ; şü ; k tarifeli ' sosyal internet ' paketini onayladı .

Paket , kalkınmada ö ; ncelikli 50 ilde internet kullanımını yaygınlaştırmayı , toplumun geniş kesimini internetle tanıştırmayı amaç ; lıyor .

BAĞLANTI HIZI DÜ ; ŞÜ ; K KOTA SINIRLI
Telekom , aynı hizmeti alternatif operatö ; rlere de toptan satış fiyatı ü ; zerinden verecek . Ancak , sö ; z konusu indirimli tarifede hız ve kota dü ; şü ; k olacak . İnternete bağlantı hızı 512 kilobit ve her bir aboneye ayrılacak kota da 512 megabit olarak dü ; zenlenecek . BTK yetkilileri , ' Bu tarife , interneti az kullanan , dar gelirli aileleri hedefliyor . Bu nedenle bağlantı hızı dü ; şü ; k , kota diğer paketlere gö ; re sınırlı . ' aç ; ıklamasını yaptı . BTK yetkilileri , paketin aylık ü ; creti konusunda net bir bilgi vermedi . Diğer paketlere gö ; re , daha ucuz olacağını ifade etmekle yetindi . BTK yetkilileri , Tü ; rk Telekom ' un bu hizmeti , alternatif servis sağlayıcılara da vereceğine dikkat ç ; ekerek , ' Telekom , bu hizmeti alternatif servis sağlayıcılara toptan satış fiyatı ü ; zerinden verecek . Servis sağlayıcılar da bunu kullanıcılara sunacak . ' dedi .

4G ' lık paketin 27 lira olduğu kabul edildiğinde sosyal paketin 5-6 TL civarında olduğu tahmin ediliyor . . .