DTP'lilerden meşaleli yürüyüş

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, kendilerine 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi' (YDG-M) adını veren DTP'li bir grup tarafından 'Werin Ru' (Yola gelin) adıyla yürüyüş düzenlendi. Bölücübaşı Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı meşaleli yürüyüşe katılan yaklaşık 300 kişi Kürtçe 'Ya Allah, Bismillah seroke me Abdullah' (Ya Allah, Bismillah,

DTP'lilerden meşaleli yürüyüş
 

Kentin Atatü ; rk Mahallesi ' ndeki DTP Suruç ; İlç ; e binası ö ; nü ; nde dü ; n saat 21 . 00 ' de toplanan aralarında kadın ve ç ; ocukların da bulunduğu 300 kişi , ellerinde bulunan meşaleleri yakarak yü ; rü ; meye başladı . Yü ; rü ; yü ; şte yü ; zlerini poşu ile gizleyen bazı kişiler ü ; zerinde , ' Ö ; zgü ; r bir kimlik iç ; in , ö ; zgü ; r ö ; nderlik , demokratik ç ; ö ; zü ; m , yola gelin ' yazılı ve Ö ; calan fotoğraflarının asılı olduğu Kü ; rtç ; e pankartı taşıdı .

DTP Suruç ; İlç ; e Başkanı Halit Yıldıztekin , Onbirnisan Belde Belediye Başkanı DTP ' li İbrahim Halil Parıldar ' ın da aralarında bulunduğu kalabalık , sık Ö ; calan ve PKK lehine Kü ; rtç ; e ve Tü ; rkç ; e sloganlar attı . Cumhuriyet Meydanı ' na kadar sü ; ren yü ; rü ; yü ; ş sırasında ' zafer işaretleri ' yapıp , ' Biji serok Apo ' ( Yaşasın Başkan Apo ) , ' PKK ' yı yaratan Ö ; calan ' a bin selam ' , ' Ö ; calan ' , ' Ya Allah Bismillah seroke me Abdullah ' ( Ya Allah Bismillah Başkanımız Abdullah ) , ' Dişe diş , kana kan seninleyiz Ö ; calan ' , ' Suruç ; ovası Apocular yuvası ' sloganları atan kalabalığa , kadınlar da zılgıt ç ; ekerek eşlik etti .

Cumhuriyet Meydanı ' nda sona eren yü ; rü ; yü ; şte grup adına aç ; ıklama yapan Murat Kılıç ; adlı kişi , Kü ; rtlerin yok sayıldığını ve her dö ; nemde Kü ; rt halkının sü ; rgü ; nlere ve saldırılara maruz bırakıldığını ileri sü ; rdü ; . Kü ; rt sorununa dair tartışmaların beraberinde yeni bir sü ; reci başlattığını ö ; ne sü ; ren Kılıç ; , şunları sö ; yledi :

' Sü ; recin taraflarından olan PKK seç ; im sü ; recinden beri eylemsizlik durumunu korumuş , son olarak bayrama kadar eylemsizliğin devam edeceğini belirtmiştir . Ç ; ö ; zü ; m konusunda belirleyiciliği tartışmasız olan Kü ; rt halk ö ; nderi sayın Abdullah Ö ; calan tarihi bir rol ve sorumluluk ü ; stlenerek sü ; reç ; teki yerini almıştır . Kü ; rt sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; nde ö ; nemli bir milat olacak olan yol haritasını hazırlamış ve 20 Ağustos ' ta cezaevi idaresine teslim etmiştir . Tartışmalara Kü ; rt tarafı bü ; tü ; n gü ; ç ; leriyle olumlu bir katılım sağlamış , mü ; zakerelerin sayın Ö ; calan ile olması gerektiğini her fırsatta dile getirmiştir . Bir taraftan bunlar yaşanırken diğer taraftan aynı olumlu havayı gö ; rmek mü ; mkü ; n değil . Yapılan operasyonlar yeni can kayıplarının yaşanmasına yol aç ; maktadır . Tartışmalara inkar temelinde yaklaşan kesimlerden tutun , ç ; ö ; zü ; mde aktif rol sahibi olan herkese ' yola gelin ' diyoruz . '

Basın aç ; ıklaması ardından bir sü ; re daha slogan atan grup DTP binasına giderek yü ; rü ; yü ; şe son verdi .