TSK 119 vatandaşı kurtardı

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurlar, İstanbul’da yaşanan sel felaketinden tam 119 kişiyi kurtardı

TSK 119 vatandaşı kurtardı
 

Bu arada , Bandırma ' da da 6 ' ncı Ana Jet Ü ; s Komutanlığı arama kurtarma ekipleri , 58 kişiyi azgın sel sularının elinden aldı .

Genelkurmay Başkanlığı ' nın internet sitesinden yeralan verilere gö ; re , İstanbul Silivri , Halkalı , Kü ; ç ; ü ; kç ; ekmece , İkitelli , Ç ; atalca ve Başakşehir ' de yaşanan son yılların en bü ; yü ; k sel felaketinde Tü ; rk Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurlarda aktif gö ; rev aldı . Kara Kuvvetleri Komutanlığı ' nın -70 , 2XAS-532 ve 2XUH-1H helikopterleri tarafından toplam 11 sorti uç ; uş gerç ; ekleştirildi . Bu faaliyette toplam 66 kişi azgın sel sularından kurtarıldı .

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ' nın 2XUH-1H helikopterleri de 2 sorti uç ; uş gerç ; ekleştirdi . Bu uç ; uşlarda da 26 kişi kurtarıldı . Sahil Gü ; venlik Komutanlığı ' nın 2XAB-412 helikopteri tarafından 4 sorti uç ; uş icra edildi 27 kişi kurtarıldı . Ayrıca Sahil Gü ; venlik Komutanlığına ait 4 bot , sel sularının denize akan kısımlarında arama kurtarma faaliyetlerine katıldı .

Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca gerç ; ekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri sonucunda toplam 119 kişi sel sularından kurtarıldı .

-BANDIRMA ' DA DA 58 KİŞİ KURTARILDI-

Bu arada Bandırma ' da aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucunda yaşanan felakette 6 ' ncı Ana Jet Ü ; s Komutanlığı arama kurtarma faaliyetine etkin biç ; imde katıldı . 1XAS-532 helikopteri ile bir sorti uç ; uş gerç ; ekleştirdi ve 23 kişiyi kurtardı . Ayrıca 1XZODİAC bot ile 35 kişi olmak ü ; zere toplam 58 kişi kurtarıldı .