Zayıflama efsaneleri ve gerçekler

Çaba sarfetmeden kilo vermek için çeşitli kilo verme prensipleri yazılır, çizilir ama hepsi gerçek değildir.

Zayıflama efsaneleri ve gerçekler
 

Bu konuda faydalı bilgilerin yanında , sizi yanlış yola sevkedebilecek zayıflama efsanelerinden bir kaç ; ına mutlaka rastlarsınız . Bu konuya dikkat ç ; ekmek isteyen Foxnews , sitesinde yayınladığı haber ile bazı zayıflama efsanelerini aç ; ıklıyor :

1 . Yatmadan ö ; nce yenen yemek kilo aldırır : Birç ; ok insanın inandığı ilk efsane , yatağa girmeden yenen yemeğin vü ; cudunuza yağ olarak dö ; ndü ; ğü ; inancıdır . Gerç ; ek ise , gü ; n boyunca alınan toplam kalori , yiyeceklerin yağ olarak vü ; cuda dö ; nü ; p dö ; nmeyeceğini belirler . Gü ; nlü ; k kalori değerlerinin ü ; zerine ç ; ıkmamanız ö ; nemlidir . Kalori alımınızı gü ; n iç ; ine dağıtmanız tutarlı enerji seviyesi elde etmenize yardımcı olacaktır . Yatağa gitmeden yemek yemek sizi şişmanlatmayacaktır .

2 . Daha sık yemek yemek metabolizmanızı hızlandırır : Yaygın olan diğer bir efsane ise sık yenilen ö ; ğü ; nlerin metabolizmanızı hızlandıracağıdır . Eğer biri size daha hızlı bir metabolizma iç ; in gü ; nde 6 kez yemek yemenizi sö ; ylerse , sizi yanlış bilgilendirmiş olur . Yemek yediğiniz her seferde , metabolizmanızın ç ; alışması artar . Bu artış , yemeğin iç ; indeki karbonhidrat ve yağların ne kadar ç ; ok olduğuna bağlıdır . 6 kez yemek yiyince metabolizmanızda daha az artış olur , gü ; nde ü ; ç ; kez yiyenlerin metabolizmasındaki artış ise daha ç ; oktur .

3 . Karbonhidratsız beslenme ile yağlardan daha hızlı kurtulursunuz : Uzmanlar , karbonhidratın , sinir sisteminin adeta ' yakıtı ' olduğunu ve karbonhidratsız bir beslenmenin sinir sisteminin sağlıklı işlemesini engelleyeceğini belirtiyorlar . Dü ; şü ; k karbonhidrat diyetinin başarılı olmasının bir nedeni ise insanlarda aç ; lık hissinin oluşmaması . Ama eğer karbonhidrat alımını gerç ; ekten ç ; ok dü ; şü ; rü ; rseniz ketoz durumu yaşarsınız ( vü ; cudunuzun enerji iç ; in karbonhidrat yerine yağ kullanma durumu ) . Ketoz aç ; lık hissini ortadan kaldıran bir durumdur . Ama bazı insanlar ketoz durumundayken kendilerini iyi hissetmediklerini sö ; ylemektedir . Ancak , uzun sü ; re bu diyeti uygularsanız , metabolizmanız yavaşlayacaktır . Ancak bu da tiroid bezini olumsuz etkiler .

4 . Karbonhidrat ile yağı birlikte tü ; ketmeyin : Buna inanan kişiler etkili kilo vermek iç ; in , karbonhidrat ve yağı beraber yemezler . Bu inanç ; gerç ; ekten uzaktır . Karbonhidrat enerji iç ; in kullanılıyor . Yağlarla beraber tü ; ketilirse , vü ; cuda yağ olarak dö ; neceğine inanıyorlar . Gerç ; ek ise ; yemek yerseniz ve vü ; cudunuzun yakıta ihtiyacı varsa , elde mevcut olan yakıtı ( karbonhidrat ya da yağları ) kullanacaktır . Karbonhidratların ilk olarak kullanılacağı doğru . Ancak , karbonhidrat tam enerji ihtiyacını karşılamazsa , bunun yanında yağ da kullanılır .

5 . Yaşlandıkç ; a metabolizma otomatik olarak yavaşlar : Son efsane ise metabolizmanın yaşa bağlı olarak yavaşlamasıdır . Metabolizmayı yavaşlatan ilk neden , kas kü ; tlesinin kaybedilmesidir . Eğer ağırlık ç ; alışmaya devam ederseniz ve gerektiği kadar yemek yerseniz , metabolizmanın yavaşlamasını bü ; yü ; k ö ; lç ; ü ; de ö ; nleyebilirsiniz .