İşte mutlu evliliğin formülü

İngiltere'de Surrey Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre uzun ve mutlu evlilik mümkün. Bunun sırrı da yatakları ayırmakta.

İşte mutlu evliliğin formülü
 

Sadece tartışan ç ; iftlerin rahatlaması iç ; in değil , huzurlu bir gece geç ; irmek iç ; in de ayrı yatakları ö ; neren psikologlar , bunun ç ; iftlerin sağlığı iç ; in gerekli olduğunu sö ; ylü ; yor .

Az uykuyla geç ; en evliliklerde ç ; iftlerin kalp hastalıkları ve boşanma riskiyle karşı karşıya . Araştırmacılar , ' Az uyku , fiziksel zihinsel ve duygusal sağlık iç ; in olumsuz etki icra ediyor . Az uyumanın hiç ; kimseye faydası yok . Eğer birlikte uyurken mutluysanız , yatakları ayırmanıza gerek ama rahatsızlığınız varsa , ayırın ' diye konuştu .

Doktor Neil Stanley , ' Karınız veya kocanız horluyorsa , mutlaka ayrı odalarda uyumalısınız ' diyor . Bu yö ; ntemi kendi ö ; zel hayatında da uygulayan doktor , karısıyla ayrı odalarda uyuduklarını ve evliliklerinin de hiç ; de fena gitmediğini sö ; ylü ; yor . İngiltere ' de Viktorya dö ; neminden ö ; nce evli ç ; iftlerin aynı yatağı paylaşmalarının sıkç ; a gö ; rü ; lmediğini , eski Roma ' da da evli ç ; iftlerin aynı yatağa sadece cinsel birliktelik iç ; in girdiklerine işaret eden Dr . Stanley , bugü ; nü ; n insanlarının da iyi ve kaliteli bir uyku iç ; in artık aynı şeyi yapmayı dü ; şü ; nmelerini ö ; neriyor .

Yapılan araştırmalara gö ; re evliliklerde ö ; zellikle 40 ' lı yaşlardan sonra odalar ayrılıyor . Ancak işin en ilginç ; yanı , yetmiş yaş ü ; stü ; nde olan pek ç ; ok evli ç ; iftin yü ; zde 40 ' ının ayrı odalarda yatıyor olması . Bunu cinsel hayatın giderek azalmasına bağlayan doktorlar , ilişkinin artık belli bir gü ; ven ü ; zerine oturduğunu ve bu nedenle ayrı odaların bir sorun yaratmadığını ifade ediyor . Doktor Stanley , konuyu şö ; yle ö ; zetliyor : ' Uyku , insan hayatındaki en bencil şey . Pek ç ; ok insan partneriyle birlikte uyumaktan mutluluk duyduğunu sö ; yler . Ama ö ; nemli olan bunun hep bö ; yle olması . Ç ; ü ; nkü ; bu gerç ; ekten zor bir durum . Ç ; oğu insan aslında ' bireysel uyku ' dan yana . '