2010 model tadlar

Milano'nun dev gıda fuarı Tuttofood'u koklayan İtalyan şefler önümüzdeki yıl denenecek tatları sıraladı. İşin sırrı hem eski, hem yeni ama en çok da 'yenilikçi' olmak.

2010 model tadlar
 

Anneannenizin tezgâ ; hında olgunlaşıp modern mutfağınıza son halleriyle konanları da var , maziyle bağı olmayıp ilk anda kulağa tuhaf gelen sentezler de . . . Cü ; mlenin ilk yarısı geç ; mişten , ikinci kısmı gelecekten şimdiye uzanan , ama her koşulda yeni lezzetleri tarifliyor . Ağızları sulandıran her iki grupta da en taze trendler gizli . Damak tadının peşinde koşanların midesini pır pır ettirecek yeniler ; Milano ' da binlerce uluslararası gıda alıcısını ve İtalya ' nın en ü ; nlü ; mutfak ustalarını bir araya getiren Tuttofood Fuarı ' nın kapılarından sızdı . İtalya ' nın en ü ; nlü ; şefleri fuarda bir tü ; r lezzet avcılığı yaptı , 2010 yılında denenmesi farz olan yeni keşifleri ö ; nü ; mü ; ze serdi . . .
Şeflerin ' gö ; z-burun-damak ' koalisyonundan ç ; ıkan netice : Makbul olan ne geç ; mişin ağır yağlı yemekleri , ne de tatsız tuzsuz diyet kreasyonlar . . . Bundan bö ; yle seç ; imler hem sağlıklı , hem de lezzetli yemeklerden yana olacak .

GEÇ ; MİŞTEN ESİNLENEN ' NİŞ ' Ü ; RÜ ; NLER

Bir kutuda beş balzamik : Balzamik sirkeyi salataya yakıştıranlardansanız , ilk madde size gö ; re . . . ' Acetaia Giuseppe Giusti ' farklı aromalardan hoşlananları dü ; şü ; nerek , bir kutuda beş farklı tat sunmuş . Ahşap bir kutuya konan beş farklı balzamik şişesinde farklı aromalar buluşuyor . Koleksiyonda parlak ve kalıcı Profumato ' dan , aromatik ve dengelenmiş Classico ' ya , tatlı ve tam aromalı Riccardo Giusti ' den , meyveli Quarto Centenario ' ya ve Banda Rossa ' nın mü ; kemmelliğine uzanan beş farklı seç ; enekle ilk buluşma şansı var . Kü ; ç ; ü ; k , elle dekore edilmiş şişeler , firmanın tarihi şişesi Champagnotta Giusti ile yanyana konulmuş .


Ekolojik rezene likö ; rü ; : Ahududu , vişne , nane , muz , acıbadem bildik tatlar . . . ' Oigine Laboratorio Liquori ' nin geleneksel tarifler ü ; zerindeki uzun bir araştırmanın ardından ü ; rettiği rezene likö ; rü ; yse var olan tü ; rdeşlerinin pabucunu dama atmaya hazır . Ekolojik rezene tohumlarının yumuşatılmasıyla elde edilmiş biyolikö ; rü ; n İtalyanca adı ' Liquore Finocchio origine ' . Parlak yeşil renkte ve anason izleriyle birlikte tipik rezene tohumu kokusu taşıyor ve bu yoğun , vahşi bitkinin ö ; zelliklerini tamamıyla yansıtıyor . Tohumlar paslanmaz ç ; elik tanklarda bir ayda yumuşatılıyor . Şeker kamışıyla tatlandırılan bu likö ; r hiç ; bir kalınlaştırıcı , renklendirici veya aroma iç ; ermiyor . Yemek sonrasında kahve yanında iyi gidiyor . Değişik tatlar arayanlara duyurulur . . .


Pastö ; rize edilmemiş geleneksel makarna : Bildiğiniz İtalyan makarnalarından değil , geleneksel yö ; ntemlerle ü ; retilmiş bir ü ; rü ; n . ' Pastificio Piemonteiss ' , takvim metodu uygulanarak yapılmış yumurtalı uzun irmik makarnasını elle halkalar haline getirmiş . Hiç ; pastö ; rize edilmeyen orijinal halka formu ilk kez 1938 ' de makarna ü ; reticisi Giuseppe Genzone tarafından keşfedilmiş ve kuşaktan kuşağa devredilerek sü ; rdü ; rü ; lmü ; ş . Yumurta nedeniyle yoğun sarı renkteki bu ü ; rü ; nü ; n en ilginç ; ö ; zelliği , halka formu . New York ' lu şefler şimdiden mö ; nü ; lerine almış bile .


Tarifi 1700 ' lere uzanan nugat : Venedik doğumlu , el yapımı ve taneler halinde ü ; retiliyor . Karşınızda geleneksel ' Mandarlato nugatı ' . . . Venedik ' te ü ; retilen ve tuzlu bir bal olan ' barena ' da iç ; inde olmak ü ; zere , tü ; m ü ; rü ; nler Venedik ç ; evresinden geliyor . Ü ; retici Torrnificio Scaldaferro Marco bu tipik Venedik mandarlatosunu 1919 ' dan beri , tarihi 1700 ' lere dayanan ve periyodik olarak yeniden canlandırılmış bir tarifle ü ; retiyor . Turunç ; vurguları ve yoğun bal aromasına sahip , sarı renkteki ü ; rü ; n , yö ; renin bademleriyle zenginleştirilmiş . Ü ; rü ; nü ; n şekli de elle veriliyor .


Reç ; el olmadan ö ; nce samanda bekliyor : Kahvaltıların ve ç ; ay saatlerinin yeni lezzeti olmaya aday : Sorbus ( ü ; vez ) meyve reç ; eli . Sırrı , ü ; vez meyvelerinin otlar ve samanlar iç ; inde 15 gü ; n bekletilmesinde . Daha sonra meyveler durulanıyor , kurutuluyor ve yoğun bir hamur haline dö ; nü ; şü ; p pişirilene kadar eleniyor . Azienda Agricola Casa Barone ' nin ü ; rettiği bu reç ; el , eski kö ; y yaşamının son yü ; zyılda unutulmuş ve kaybolmaya başlamış aromasını dü ; nyayla yeniden buluşturuyor .

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN YENİLİKÇ ; İLER

Bir tutam ç ; iç ; ek , birkaç ; gram kakao : Ç ; iç ; eklerle kakao buluşursa ne olur? Ü ; nlü ; gurmelere gö ; re , ç ; ikolatada bir devrim! Yü ; zde 70 oranında bitter ö ; zellikli ' The Well Being Chocolate ' , xylithol ile alternatif tıpta kullanılan Bach ç ; iç ; eklerini iç ; eriyor ve tamamen şekersiz . Kaliteli kakao ve vanilya iç ; eren ü ; rü ; n , hem bedeni hem de zihni dikkate alan bir ç ; ikolata . Kemikleri gü ; ç ; lendirirken Bach ç ; iç ; ekleri ile de duygusal sağlığı dü ; zenliyor . Şekersiz olduğu iç ; in kalorisi de ç ; ok dü ; şü ; k . İtalyan ç ; ikolata ü ; retisi La Perla di Torino , bu seç ; imiyle doğanın ve doğal ü ; rü ; nlerin , kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak iç ; in nasıl kullanacağını da ö ; ğretiyor .


Makarnada limon aroması : Makarnanın Akdeniz kimliğine destek limondan geliyor! ' Tagliolina al limone ' , ev yapımı makarna ö ; zelliklerini taşıyan yenilikç ; i ve geleneksel bir ü ; rü ; n . Tuz , koruyucu madde ya da renklendirici iç ; ermiyor , durum irmiği ve suyun iyi dengelenmiş karışımı sonucunda elde ediliyor . Akdeniz aromaları ve Puglia sahilinin taze esansını iç ; eren makarna şık ambalajıyla da dikkat ç ; ekiyor . Ambalajda ayrıca dö ; rt geleneksel makarna tarifi mevcut .
Panelenmiş ama pişirilmemiş organik etler : Kızartılmış pane etin lezzetiyle fırında pişirilmiş etin sağlığı bu ü ; rü ; nde birleşmiş . Fileni Simar tarafından ü ; retilen ' Le Leggiadre ' , ilk panelenmiş ama kızartılmadan piyasaya verilen et ü ; rü ; nü ; . Ekmek kırıntıları iç ; indeki geleneksel tavuk pirzolası kızartılmak yerine , fırında ö ; nceden pişiriliyor . Bö ; ylece aroması , ç ; ıtırlığı ve pratikliğiyle lezzeti dayanılmaz oluyor .


Omega 3 ve 6 ' lı sos : Costa D ' oro ' nun ü ; rettiği ' Olisana ' adlı yeni sos , Omega 3 ve Omega 6 iç ; eriğiyle sağlık ü ; stü ; gü ; zellik vaat ediyor . . . İşte iddiaları : Kalp dolaşım sistemini korumak , serbest radikallerin sebep olduğu hü ; cresel hasarı engellemek ve vü ; cuttaki yağ değerlerini normale ç ; ekmek . . .
' Bibersiz asla ' diyenlere : Kurutma yö ; ntemiyle doğal olarak hazırlanan Zini Prodotti Alimentari ' nin baharatları koruyucu veya renklendirici iç ; ermiyor . Chili biberinden vazgeç ; emeyenler kü ; ç ; ü ; k ve tekrar kapanabilir ambalajıyla baharatını dışarıda yemek yerken yanında gö ; tü ; rebiliyor .