Orman yangını Los Angeles'ı tehdit ediyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki orman yangını Los Angeles'a yaklaştı. Kentin banliyölerindeki binlerce evin boşaltıldığı bildirildi.

Orman yangını Los Angeles'ı tehdit ediyor
 

Yangının , kent ç ; evresindeki ormanlık alana ulaştığını ulaştığını belirten yetkililer , Los Angeles Milli Parkı ' nda halen 5 ekibin yangını sö ; ndü ; rmek iç ; in mü ; cadele ettiğini , başarılı olmalarının uygun hava koşullarına bağlı olduğunu sö ; yledi .

Şimdiye kadar 425 kilometrekarelik bir alanı yakıp geç ; en yangın , yaklaşık 12 bin evi de tehdit ediyor . Kentin kuzeydoğusundaki banliyö ; ler ise rü ; zgarın olmaması nedeniyle şimdilik tehlikeyi atlattı .

Gö ; kyü ; zü ; nü ; kaplayan dumanlar Los Angeles ' ın havasını olumsuz etkilerken , dumanlar kentin yamacında yer alan Hollywood yazısı yakınında da gö ; rü ; lmeye başlandı .

Orman idaresi yetkilileri , ' ' yangın her yerde . Yıllarca yangın gö ; rmemiş olan kanyonlar bile alevler iç ; inde ' ' dedi .

Yangın nedeniyle yaralanan veya halen tehdit altında olanların sayısı henü ; z bilinmezken , hafta sonundan itibaren geç ; en sü ; rede yangının tehdit ettiği evlerini terk etmeyen 2 ' si kü ; vete sığınan bir ç ; ift olmak ü ; zere 3 kişinin alevlere yakalandığı , ayrıca 2 yangın sö ; ndü ; rme gö ; revlisinin ö ; ldü ; ğü ; biliniyor .

Yangının kent yakınındaki Wilson Dağı ' na ulaşmasını engellemeye ç ; alışan sö ; ndü ; rme ekiplerinin ç ; alışması sü ; rerken , yaklaşık yarım mil uzaktaki yangının 20 civarında televizyon , radyo ve cep telefonu yayım kulesinin bulunduğu tepeye ulaşması durumunda bö ; lgede cep telefonları , radyo ve televizyon yayınlarının kesilmesi tehlikesi de bulunuyor .

Tepede ayrıca yaklaşık 100 yıllık Wilson Dağı Gö ; zlemevi de yer alıyor . Sö ; z konusu gö ; zlemevindeki teleskoplar ve uygulanmakta olan ü ; niversite programlarının mali değerleri ise milyonlarca Dolar ' la ö ; lç ; ü ; lü ; yor .

Bö ; lgede 2500 ' ü ; aşkın gö ; revli yangınla mü ; cadelede ö ; n hatta ç ; alışırken , 20 helikopter ve hava tankeri de yangına havadan mü ; dahale etmeye ç ; alışıyor . Yangına havadan mü ; dahaleye , Kanada ' dan gelen ve daha fazla su taşıyabilen 2 Super Scoopers uç ; ağının da gü ; n iç ; inde katılması bekleniyor .