Genelkurmay köstebek avında

Genelkurmay, pimi çekilmiş el bombası patlaması sonucu dört askerin şehit olduğu haberinin Taraf'a nasıl ulaştığını Elazığ'da bir fotokopicide araştırdı.

Genelkurmay köstebek avında
 

Arama , Kıdemli Binbaşı Askeri Savcı Hâ ; kim Hakan Sancak nezaretinde 28 ağustos saat 18 : 00 civarında gerç ; ekleşti . Yapılan aramada işyeri sahibi Ahmet Pamukç ; u ve oğlu Burak Pamukç ; u da hazır bulundu . Dü ; kkâ ; nda bulunan iki adet fotokopi makinesinden birinde bulunan hard disk ç ; ıkarıldı ve bilirkişi Jandarma Yü ; zbaşı Şü ; krü ; Durmaz tarafından imajı alındı . Aramanın ardından baba ve oğul sorgulanmak ü ; zere askerî ; savcılığa gö ; tü ; rü ; ldü ; ve ifadelerinin alınmasının ardından da 22 : 30 civarında serbest bırakıldı .
Taraf , askerî ; mahkemenin fotokopi dü ; kkâ ; nında arama yapmasına neden olan iddiayı da ö ; ğrendi . Askerî ; mahkemelerde avukat olarak gö ; rev yapan emekli Askerî ; Hâ ; kim Veysel Demirok ' un davalarıyla ilgili bu kırtasiyede fotokopi ç ; ektirdiğini ö ; ğrenen savcılık harekete geç ; ti . Demirok ' un , dö ; rt askerin şehit olmasıyla ilgili bazı evraklardan fotokopi alıp almadığının soruşturma kapsamında araştırıldığı ö ; ğrenildi .

ASKERİ MAHKEME HUKUKA AYKIRI İŞLEM YAPTI

Arama polis bö ; lgesinde olmasına rağmen personel olarak jandarma kullanıldı .
Taraf konuyla ilgili bilgi almak ü ; zere aramanın yapıldığı dü ; kkâ ; n sahibi ve oğluna telefonla ulaştı . Burak Pamukç ; u kısa bir tereddü ; dü ; n ardından arama yapıldığını ve ifade verdiklerini doğrulayıp , konuşmak istemediğini sö ; yledi . Baba Ahmet Pamukç ; u ise ' Bizleri bir daha aramayın ' diyerek telefonu kapattı .