Yılın otomobili Genesis Türkiye'de

Kuzey Amerika'da '2009 Yılının Otomobili' seçilen Hyundai Genesis Sedan, 290 PS gücündeki 3.8 litre V6 motoru ve 202 bin TL'lik fiyatıyla Türkiye'de satışa sunuldu.

Yılın otomobili Genesis Türkiye'de
 

Arkadan itişli platforma , oldukç ; a zengin bir donanıma ve ü ; stü ; n teknolojik ö ; zelliklere sahip olan Genesis , yü ; ksek performanslı Hyundai modelleri arasında yeni bir ç ; ağın ilk adımı olarak kabul ediliyor . Hyundai ' nin marka imajını daha da yukarı taşıyan ve ulaştığı teknoloji ile kalite seviyesini en iyi şekilde vurgulayan Genesis ' in hem yü ; rü ; yen aksam hem de donanım olarak segmentindeki rakiplerine gö ; re birç ; ok ü ; stü ; nlü ; ğü ; bulunuyor .

TASARIM

Genesis ; 4975 mm ' lik uzunluğu , 1890 mm ' lik genişliği , 1480 mm ' lik yü ; ksekliği ve tam 2935 mm ' lik dingil mesafesiyle lü ; ks sınıfta yer alan bir sedan otomobil . Ancak bü ; yü ; k boyutlarına rağmen Genesis tam bir &ldquo ; spor sedan&rdquo ; otomobil olarak tasarlandı ve arkadan itişli platform ü ; stü ; ne geliştirildi . Bu sayede tasarımcılar da aracın dizaynını oluştururken ç ; ok daha dinamik ve şık ç ; izgileri kullanarak sportif tasarımdan ö ; dü ; n vermediler .

Gü ; ç ; lü ; ve akıcı hatlara sahip olan Genesis ' in ö ; n tasarımında ö ; zellikle Xenon teknolojisine sahip ayarlanabilir ö ; n far sistemi , tampondaki hava giriş kanalı , bü ; yü ; k radyatö ; r ızgarası ve devamında A sü ; tununa kadar uzanan agresif kaput şişkinliği dikkat ç ; ekiyor . Profilden bakıldığındaysa kısa tutulan ö ; n ve arka bö ; lü ; m arasında şişkin ç ; amurluklar ve dinamik bel ç ; izgisi sportifliği ve modernizmi simgeliyor . Estetikliği vurgulayan arka stoplar ve kaslı duruşa sahip olan bagaj bö ; lü ; mü ; yse Genesis ' in aynı zamanda hem agresif hem de şık olabileceğini gö ; steriyor .

Şuana kadar ki en gelişmiş Hyundai olan Genesis ' in iç ; tasarımında da dış hatlardaki sportif ç ; izgiler fazlasıyla hissediliyor . Ç ; ekici ve modern dizaynı , ö ; n ve arka yolcular iç ; in sunulan kabin iç ; i genişliği , ö ; n ve orta konsol ekipmanlarında kullanılan ü ; stü ; n teknolojisi , yü ; ksek kalite hissi ve tü ; m sü ; rü ; şleri bü ; yü ; k bir keyfe dö ; nü ; ştü ; recek bü ; tü ; n ö ; zellikleriyle Genesis , ait olduğu segmentte Avrupalı ve Asyalı rakiplerinden ü ; stü ; n olan donanımı ve yü ; ksek performansı daha uygun fiyatlarla sunuyor .


Genesis ' in yü ; ksek teknoloji ü ; rü ; nü ; sistemleri arasında Lexicon marka 17 hoparlö ; rlü ; ve 6 ' lı DVD değiştiricili 500 watt ' lık gelişmiş mü ; zik sistemi , DIS sü ; rü ; cü ; bilgilendirme sistemi , arka yolcular iç ; in ç ; ok fonksiyonlu kontrol modü ; lü ; , Bluetooth , telefon arayü ; zü ; , USB/iPod harici bağlantıları , 30 GB hafızalı ve 7 inç ; ekranlı bilgi sistemi , AFLS ayarlanabilir ö ; n far sistemi , geri vites seç ; ildiğinde devreye giren arka kamera ve orta konsoldaki multi-media butonu gibi birç ; ok ö ; zellik bulunuyor . Genesis ' te ayrıca deri kaplı ö ; n konsol ve kapı panelleri , ısıtmalı ö ; n ve arka koltuklar , soğutmalı ö ; n koltuklar , buğulanma ö ; nleyicili nem sensö ; rü ; , yağmur sensö ; rlü ; silecekler , ultraviyole ışınları yansıtmayan ve yazın sü ; rekli serin kalan deri kaplı direksiyon simidi , elektrikli aç ; ılıp kapanan arka gö ; lgelik , elektronik park freni , kapıya yaklaşıldığnda otomatik aç ; ılan kilit sistemi ve motoru ç ; alıştırıp susturmak iç ; in start/stop butonu sunuluyor .

GÜ ; VENLİK

Hyundai ' nin ü ; stü ; n teknolojisi ve gü ; venlik sistemlerine sahip olan Genesis ' te dü ; nya standartlarının ü ; stü ; nde aktif ve pasif gü ; venlik donanımları sunuluyor . Araç ; ta kullanılan ESP , ö ; n ve arka yolcuları tamamıyla koruyan sekiz havayastığı , arkadan ç ; arpmalarda yolcuların boyunlarını emniyete alan elektronik aktif koltuk başlıkları , ö ; n ve arka tamponlara yerleştirilen 8 adet ultrasonik sensö ; r , ö ; ndeki araç ; ile mesafesini otomatik olarak ayarlayabilen akıllı hız sabitleyici , Brake Assist ve EBD destekli ABS fren sistemi , dö ; nü ; şlerde aracın yolda kalması iç ; in destek veren Dö ; nü ; ş Fren Kontrolü ; ( CBC ) ve dö ; rt tekerlekte de disk frenler gü ; venliği en ü ; st seviyeye ç ; ıkarıyor .

PERFORMANS

Tü ; rkiye ' ye ithal edilen Genesis ' te her tü ; rlü ; ihtiyaca cevap verebilen 3773 cc hacminde Lambda serisi V6 motor sunuluyor . CVVT ( Continuously Variable Valve Timing &ndash ; Sü ; rekli Değişken Supap Zamanlaması ) ve VIS ( Variable Intake System &ndash ; Değişken Emme Sistemi ) teknolojisinin kullanıldığı motor , 6200 d/d ' de 290 HP maksimum gü ; ç ; ve 4500 d/d ' de 360 Nm ( 36 , 5 kgm ) maksimum tork ü ; retiyor . Bu kadar yü ; ksek gü ; ç ; ve torka rağmen V6 motor ç ; evre dostu ö ; zelliklere sahip ve Genesis ' in ULEV ( Ultra Low Emission Vehicle &ndash ; Ultra Dü ; şü ; k Emisyonlu Araç ; ) sınıfında yer almasını sağlıyor .

Genesis ' te 6 kademeli ve SHIFTRONIC ö ; zellikli otomatik şanzıman bulunuyor . Ö ; zenle ayarlanmış oranlara ve dü ; zgü ; n vites geç ; işlerine sahip olan bu şanzıman , overdrive ö ; zelliği sayesinde de uzun otoyol kullanımlarında sessiz ve konforlu bir sü ; rü ; ş imkanı sunuyor . Manuel kullanım istendiği taktirdeyse vites kolunu sağa itmek ve vitesleri bü ; yü ; tü ; p kü ; ç ; ü ; ltmek mü ; mkü ; n oluyor . Bu şanzıman ile 100 km ' de ortalama 9 , 5 litre yakıt tü ; keten motor , Genesis ' i 240 km/s maksimum hıza ç ; ıkarıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede gerç ; ekleştiriyor . Genesis ' in kilometre başına emisyon değeri ise sadece 227 gram .

Genesis ' te , şu an otomotiv teknolojisinin ulaştığı en ü ; st noktadaki gelişmiş sü ; spansiyon sistemine yer veriliyor . Ö ; n ve arka sü ; spansiyonda kullanılan beş kollu sistem sayesinde hem konforlu hem de tü ; m tepkilerin en iyi şekilde alınabildiği dinamik sü ; rü ; ş yakalanıyor . Ayrıca ASD isimli ayarlanabilir amortisö ; rler sayesinde sü ; rü ; ş konforu ve yol tutuş artırılıyor ve Genesis ' in bü ; yü ; k cü ; ssesine rağmen daha dinamik ve konforlu bir araca dö ; nü ; şmesi sağlanıyor .

DONANIM

Hyundai ' nin uygun fiyata en yü ; ksek kaliteyi ve teknolojiyi sunma felsefesi Genesis ' te de en ü ; st seviyede devam ediyor . Genesis ' in oldukç ; a zengin olan donanımında sekiz adet havayastığı , ABS , ESP , aktif ö ; n koltuk başlıkları , elektronik park freni , elektrik kontrollü ; , hafızalı , ısıtmalı ve havalandırmalı ö ; n koltuklar , gelişmiş yol bilgisayarı ve 7 inç ; ekran , 6 DVD değiştiricili ve 17 hoparlö ; rlü ; Lexicon ses sistemi , ç ; ift bö ; lgeli elektronik kontrollü ; tam otomatik klima , ahşap/metal gö ; rü ; nü ; mlü ; ö ; n konsol , ahşap kaplamalı deri direksiyon ve vites topuzu , lü ; ks deri paketi , arka bö ; lü ; mde ç ; ok fonksiyonlu kontrol modü ; lü ; , 60/40 oranında katlanabilen ısıtmalı arka koltuklar , elektrikli arka cam perdesi , kö ; r noktalar iç ; in ö ; n gö ; rü ; ş kamerası , arka gö ; rü ; ş kamerası , LED destekli Super Vision gö ; sterge paneli , hıza duyarlı yü ; kseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon , akıllı hız sabitleyici , anahtarsız giriş ve ç ; alıştırma butonu , USB/iPod ve harici bağlantı girişleri , Bluetooth ve cep telefonu senkronizasyonu , kendiliğinden kararan iç ; ve dış dikiz aynaları , ayarlanabilir Xenon ö ; n farlar , katlanabilir dış dikiz aynalarında LED sinyaller , LED arka stoplar , ö ; n cam buz ç ; ö ; zü ; cü ; , elektrikli sunroof , park mesafe kontrol sistemi , yağmur sensö ; rü ; , 18 inç ; alaşımlı jantlar ve daha birç ; ok ö ; zellik standart olarak sunuluyor .

Hyundai Genesis Tü ; rkiye ' ye İnci Siyahı , İnci Beyazı ve Metalik Gri olmak ü ; zere ü ; ç ; farklı renkle ithal ediliyor . Tü ; m renklerde kahverengi iç ; dö ; şeme sunulurken Siyah İnci dış renk ile birlikte bej rengi kabin de alınabiliyor .