'PKK halktır halk burada'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir grup DTP'li meşalelerle 'Demokratik Açılım' yürüyüşü yaptı. DTP'lilerin yürüyüşü kısa sürede terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

'PKK halktır halk burada'
 

DTP tarafından organize edilen yü ; rü ; yü ; şte hedef Cumhurbaşkanı , Başbakan ve muhalefet partileri oldu . Yurtsever Demokratik Genç ; lik ( YDG ) ve DTP tarafından organize edilen yü ; rü ; yü ; ş Atatü ; rk mahallesinde bulunan Dumlupınar İlkö ; ğretim Okulu ö ; nü ; nde başladı .

Ellerinde meşalelerle yü ; rü ; yen ve yü ; zlerinde maske bulunan grup sık sık terö ; r ö ; rgü ; tü ; elebaşı Abdullah Ö ; calan lehine slogan attılar . ' PKK halktır halk burada ' , ' Sayın Ö ; calan ' , ' Erdoğan şaşırma bizi dağa kaç ; ırma ' gibi slogan attılar . Yü ; rü ; yü ; ş sırasında yine ç ; ocuklar kullanılarak ö ; n sıralarda yer aldı . Terö ; rist başı Abdullah Ö ; calan ve sö ; zde PKK bayrağı taşıyan grup , sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde DTP ilç ; e binasına kadar yü ; rü ; dü ; .

İlç ; e binası ö ; nü ; nde grup adına bir konuşma yapan YDG basın sö ; zcü ; sü ; Abdullah Koç ; , demokratik aç ; ılım da dahil olmak ü ; zere Başbakanı , Cumhurbaşkanını ve muhalefet partilerini eleştirdi . Koç ; , ' Bizler her zaman demokratik sü ; reç ; lere destek olduk . Şimdi de bö ; yle bir aç ; ılım var . Ama bu aç ; ılımda muhatap belli değil . Bizler muhatap olarak Abdullah Ö ; calan ' ın alınmasını istiyoruz . Ama gö ; rü ; yoruz ki , Başbakan muhalefetin zihniyetine yakın davranıyor . Bu da AK Parti ' nin aç ; ılımda samimi olmadığını gö ; sterir ' dedi .

Demokratik aç ; ılımın yanlışlıkları olduğunu da sö ; yleyen Koç ; , ' Ne olursa olsun Kü ; rt halkının tek muhatabı vardır . O da Abdullah Ö ; calan ' dır ' diye konuştu . PKK ' nın uzun zamandır silahları susturduğunu kaydeden Koç ; , buna karşılık askeri operasyonların olduğunu sö ; yledi . Barıştan ve demokrasiden yana olduklarını belirten Koç ; , Ö ; calan ' ın yol haritasının kabul edilip sorunun ç ; ö ; zü ; lmesi gerektiğini sö ; yleyerek aç ; ıklamasını tamamladı .

Grup daha sonra terö ; rist başı Ö ; calan ve PKK terö ; r ö ; rgü ; tü ; adına sloganlar attılar . Kısa bir sü ; re slogan atan kalabalık DTP ilç ; e başkanı Adnan Etli ' nin uyarıları ile olaysız bir şekilde dağıldı .