İnternet kapatılabilir

Amerikan Senatosu'nun aldığı son karar bütün dünyayı etkiliyor. İşte internetle ilgili yasa tasarısı...

İnternet kapatılabilir
 

Amerikan senatosunun yeni tasarısı elden geç ; irildi . Bu tasarı Amerikan başkanı Barack Obama ' ya acil durumlarda interneti kapatma gü ; cü ; verecek . CNet ' in ortaya ç ; ıkardığı 55 sayfalık tasarı , internet gü ; venliğiyle ilgili acil durumlarda geç ; ici olarak ö ; zel sektö ; r ağlarının kontrolü ; nü ; Amerikan Başkanı ' na verecek .

Ü ; stelik bu ilk değil! Amerikan Senatosu ' ndan bir kaynağa gö ; re Amerikan Başkanı Bush , 11 Eylü ; l saldırılarında bü ; tü ; n uç ; aklar yerde tutulurken buna benzer bir karar verilmişti .

Internet Security Alliance başkanı Larry Clinton ' a gö ; re ' Senatö ; r Rockefeller ' ü ; n dü ; şü ; ndü ; ğü ; yetkiler belli değil . Bu netleşmeden değil tasarıyı desteklemek , ö ; zel sektö ; r ü ; zerinde kullanılacak olan yetkileri analiz bile edemeyiz . ' ISA , Verizon , Verisign , Nortel ve Carnegie Mellon Ü ; niversitesi gibi internetin ö ; nemli bir parç ; ası olan şirketleri iç ; eriyor .

Bu tasarının temel sebepleri arasında altyapıya ve ö ; zellikle enerji şebekesine internet ü ; zerinden dü ; zenlenebilecek bir saldırı tehdidi yatıyor . İnternet ü ; zerinde tam bir kontrol sağlanamasa da gittikç ; e arkan hacker tehlikesi karşısında ulusal gü ; venlik riskleri artıyor .