Türklerden özür diledi

Dünyaca ünlü Amerikan haber kanalı CNN, 21 Ağustos'ta kariyerinde Beyaz Saray, Pentagon gibi önemli noktalarda muhabirlik yapmış Campbell Brown'ın programında Türkiye haritasının yarısını 'Kürdistan' olarak gösterilmesinden dolayı Türk-Amerikan toplumundan özür diledi.

Türklerden özür diledi
 

CNN Halkla İlişkiler Sorumlu Temsilcisi Bridget Leininger tarafından Tü ; rk Amerikan Dernekleri Asamblesi ' ne gö ; nderilen mesajda Tü ; rkiye haritasının gö ; steriminde teknik bir hata yaptıklarını belirtildi . ' Yapılan yanlışlıktan dolayı ö ; zü ; r dileriz ' ifadelerinin kullanıldığı mesajda İran , Irak ve Tü ; rkiye ' de Kü ; rtlerin yaşadığı ; fakat Kü ; rdistan diye bir devletin olmadığı vurgulandı .
Programın ardından organize bir şekilde tepkilerini dile getiren Tü ; rk vatandaşlarına teşekkü ; r eden ATAA Başkanı Gü ; nay Evinch de CNN ' den hem bir yazılı aç ; ıklama hem de ö ; zü ; r telefonu aldıklarını kaydetti . ATAA Amerika Doğu yakası Başkan Yardımcısı Ali Ç ; ınar ise , CNN ' e karşı doğru zamanda ve kararlı bir şekilde tepki kampanyası yü ; rü ; tü ; lerek sonuca ulaşıldığını ifade etti .