Kilo vermek için 8 popüler diet

Obezite'nin tüm dünyada yayıldığı günümüzde zayıflamak için bir çok diyetler öne sürülüyor. Ekmek ve şekerin kesilmesi ile kaybolmayan kiloların yok olması için tüm dünyada uygulanan değişik, 8 güzel diet,

Kilo vermek için 8 popüler diet
 

İşte dü ; nyanın en popü ; ler 8 diyeti !

İşte dü ; nyada hala uygulanan ve beğenilen 8 diyet . . .

Latince kö ; keni ' gü ; nlü ; k gıda tü ; ketimi ' anlamına gelmesine karşın , bugü ; n daha ç ; ok ' formda kalmak ve sağlıklı olmak iç ; in beslenme ' anlamına gelen ' diyet ' kelimesi , gü ; nü ; mü ; zde artık kadın ve erkek ayrımı olmaksızın herkesin yaşamının iç ; inde yer alıyor .

Gü ; nü ; mü ; zde ' kilo vermek , kilo korumak amaç ; lı , yaşam biç ; imi olarak kabul edilen gıda ve iç ; ecek tü ; ketimi ' olarak tanımlanan diyet , coğrafi bö ; lgelere , tü ; ketim alışkanlıklarına dayalı yü ; zlerce farklı seç ; enekte karşımıza ç ; ıkıyor .

ABD ' de bulunan , internetten de yayın yapan Medicalnews Grubunun yaptığı ve yayımladığı araştırmaya gö ; re , ulaştığı kişi sayısı , alınan olumlu geri bildirimler , basında yer alma sıklığı gibi kriterler gö ; z ö ; nü ; nde bulundurulduğunda , zaman zaman başta ABD olmak ü ; zere farklı ü ; lkelerde tartışmalara neden olan Atkins diyeti , hala en popü ; ler diyet olma ö ; zelliğini koruyor .

ATKINS DİYETİ

ABD ' li kardiyolog Robert Atkins tarafından geliştirilen Atkins diyeti , vü ; cuttaki insü ; lin oranının ani yü ; kseliş ve dü ; şü ; şlerini engelleme prensibine dayanıyor . Atkins diyetinde rafine karbonhidratların vü ; cutta ensü ; lin seviyesinin hızla yü ; kselmesine , sonra da hızla dü ; şmesine neden olduğuna , bu dö ; ngü ; nü ; n de kişinin daha ç ; ok yeme isteğiyle sonuç ; landığına işaret ediliyor . Bugü ; ne kadar ç ; ok sayıda kişinin beslenme dü ; zenine ö ; ncü ; lü ; k eden Atkins diyeti , kişiyi normalde tü ; kettiğinden daha fazla protein almasına teşvik ettiği gerekç ; esiyle kimi diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından eleştiriliyor . Diyetin ö ; zellikle eleştirilen bir diğer yö ; nü ; de , uygulayıcıları tarafından bir yaşam biç ; imi olarak benimsenmesinin zorluğu ve bir sü ; re sonra bırakılması .

ALAN DİYETİ

Dr . Barry Spears tarafından geliştirilen Alan diyeti , beslenme dü ; zeninde yü ; zde 40 oranda karbonhidrat , yü ; zde 30 yağ ve yü ; zde 30 protein tü ; ketimi prensibine dayanıyor . Rafine edilmemiş karbonhidratlar ve yağların tü ; ketimine ağırlık verilen Alan diyetinde , işlenmiş ü ; rü ; nler yerine karbonhidrat ihtiyacının meyvelerden ve lif bakımından zengin sebzelerden karşılanması tavsiye ediliyor . Alan diyeti , diğer diyetlerden farklı olarak , alınan kalori miktarının azaltılmasını ö ; ngö ; rmü ; yor , yiyeceklerin ' doğru şekilde bö ; lü ; ştü ; rü ; lmesini ' ö ; neriyor . Her ö ; ğü ; n , bir porsiyon et , bunun iki katı oranında iyi karbonhidrat ve zeytinyağı , fındık , ceviz gibi ' iyi ' yağlar tü ; ketiyorsanız , sağlıklı bir alanda yaşamayı sü ; rdü ; rü ; yorsunuz demektir .

VEJETARYAN BESLENME

Vejetaryenliğin farklı tü ; rleri olmasına karşın , lakto ovo vejetaryenlik en sık gö ; rü ; len tü ; r olarak biliniyor . Lakto ovo vejetaryenler , yumurta , sü ; t ü ; rü ; nleri ve bal dışında hayvansal gıda tü ; ketmiyorlar . Son yıllarda yapılan araştırmalar , vejetaryenlerin daha ince gö ; rü ; nü ; mlü ; olduklarını , metabolik hastalıklara daha nadir yakalandıklarını ve daha uzun yaşadıklarını ortaya koyuyor .

VEGANLAR

Vegan beslenme , bir diyet yö ; nteminden daha ç ; ok , net bir yaşam biç ; imi , yaşam felsefesi olarak kabul ediliyor . Veganlar , bal , sü ; t ü ; rü ; nleri ve yumurta dahil , hiç ; bir hayvansal gıdayı tü ; ketmiyor , bu beslenme biç ; imini sağlıklı yaşamak kadar , ç ; evresel ve etik gerekç ; elerle seç ; iyor . Tü ; ketilen gıdaların yeterince ç ; eşitlendirilebilmesi durumunda , veganlar , lakto ovo vejetaryenler gibi , sağlık konusunda birç ; ok avantaja sahip oluyorlar .

KİLO AVCILARI

ABD ' de 1960 ' ların başında kilo veren ve tekrar almaktan korkan bir ev kadını tarafından başlatılan hareketin , 30 ' dan fazla ü ; lkede taraftarları bulunuyor . ' Kilo avcıları ' , internet ortamında , dü ; zenlenen toplantılarda sık sık bir araya gelerek , hem birbirlerine destek oluyor , hem de diğerlerini denetliyor . ' Avcı ' lar , diyet ve egzersiz yoluyla vü ; cut kü ; tle endeksini 20-25 aralığında tutma konusunda birbirine destek oluyor .

SOUTH BEACH DİYETİ

Bir kardiyolog ve bir beslenme uzmanı tarafından geliştirilen diyet de kandaki şeker oranının dü ; şü ; k tutulması ve ö ; zenle seç ; ilmiş karbonhidrat tü ; ketimi prensibine dayanıyor . Diyet , sü ; rekli ç ; ok az yağ tü ; ketimi yerine , iyi yağlar olarak kabul edilenlerin tü ; ketilmesini , aksi takdirde diyetin beslenme alışkanlığına dö ; nemeyeceğini savunuyor .

Ç ; İĞ GIDA TÜ ; KETİMİ-

Ç ; iğ beslenme yö ; ntemini seç ; enler , ç ; oğunluğu organik olmak ü ; zere , tamamen bitkisel temelli ve hiç ; bir şekilde işlenmemiş gıdaları tü ; ketiyorlar . Bu beslenme biç ; iminde , tü ; ketilen gıdaların en az ü ; ç ; te iki pişirilmeden alınıyor . Ç ; iğ gıda tü ; ketenlerin tamamına yakını hayvansal gıdayı diyetine dahil etmiyor .

AKDENİZ DİYETİ

Yapılan değerlendirmede , popü ; ler diyetler arasında tü ; ketilen ü ; rü ; n ç ; eşidi , zenginliği bakımından en sağlıklı ve başarılı beslenme tü ; rleri arasında gö ; steriliyor . Gü ; ney İtalya , ö ; zellikle de Yunanistan ' ın Girit adasındaki beslenme biç ; iminin esas alındığı bu diyet , bol miktarda taze sebze ve meyve , tahıl , tohum , peynir , yoğurt , et olarak bol miktarda balık , az miktarda kırmızı et ve bolca zeytinyağı , makul oranda şarap tü ; ketimine dayanıyor .