Bu markette para geçmiyor

Sivas'ta ihtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan giyime kadar her türlü gereksinimlerini belirlenen limitler ölçüsünde ücretsiz karşılayabildiği ''Gıda Bankası''nda ramazan yoğunluğunun yaşandığı bugünlerde en fazla tüketilen ürünlerin başında çikolata ve temizlik malzemesi geliyor.

Bu markette para geçmiyor
 

Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliğiyle 2006 yılında Belediye Sosyal İşler Mü ; dü ; rlü ; ğü ; nü ; n Sularbaşı Mahallesi ' ndeki binasında kurulan Gıda Bankası , yoksul vatandaşlara yardım elini uzatıyor .

Hayırsever vatandaşların ayni ve nakdi bağışları sonucu stantları doldurulan Gıda Bankasında , ihtiyaç ; sahibi olduğu tespit edilen aileler her tü ; rlü ; gereksinimini fert sayısına gö ; re belirlenen limitler doğrultusunda ü ; cretsiz olarak karşılayabiliyor .

Reyonlarında gıdadan temizlik malzemesine , beyaz eşyadan mobilyaya , gelinlikten ç ; eyiz eşyasına , ç ; ikolatadan oyuncağa kadar her tü ; rlü ; ü ; rü ; nü ; n bulunduğu Gıda Bankası ' ndan normalde aylık bin 100 aile faydalanıyor .

Ramazan ayında bu yardımlarını 4-5 kat daha artıran Gıda Bankası , bu ayda yaklaşık 5 bin aileye yardım elini uzatıyor .

-Ç ; İKOLATA REYONU Ç ; OCUKLARIN UĞRAK YERİ-

Limiti doğrultusunda istediği ü ; rü ; nü ; alabilen vatandaşlara , alışveriş sonrasında servis imkanı da sunularak aldıkları ü ; rü ; nler evlerine bırakılıyor .

Paranın geç ; mediği market olarak adlandırılan Gıda Bankasında bugü ; nlerde en fazla tü ; ketilen ü ; rü ; nlerin başında ç ; ikolata ve temizlik malzemesi geliyor . Gıda Bankasına aileleriyle birlikte gelen ç ; ocuklar , ç ; ikolata reyonuna uğramadan bankadan ayrılmıyor .

-BELEDİYE BAŞKANI Ü ; RGÜ ; P-

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ü ; rgü ; p , AA muhabirine yaptığı aç ; ıklamada , Gıda Bankası sisteminin sosyal yardımlaşmada Tü ; rkiye ' ye model olduğunu , Devlet Denetleme Kurulunun en son aç ; ıkladığı rapora gö ; re de tü ; m Tü ; rkiye ' ye model olarak tavsiye edildiğini belirtti .

Burada veren el ile alan elin birbirini gö ; rmeden buluşturulduğu bir sistemin işlediğini anlatan Ü ; rgü ; p , ' ' bu sistem iç ; erisinde ihtiyaç ; sahipleri sadece bir koli ile muhatap olmamakta , ellerindeki limiti buradan yerine gö ; re temizlik malzemeleri , yerine gö ; re ç ; ocuklarının istemiş olduğu ç ; ikolataları ve diğer ihtiyaç ; malzemelerini , gıdaları alarak karşılayabilmektedirler ' ' dedi .

Hayır sahiplerinin her tü ; rlü ; kurbanlarının da Gıda Bankasında bağış olarak kabul edildiğini , kurban etlerinin şoklanarak buzdolabına konulduğunu ve normal alışverişlerinin dışında ailelere 1 , 5-2 kiloluk paketler halinde verildiğini belirten Ü ; rgü ; p , şunları sö ; yledi :

' ' Dolayısıyla ç ; ağımızda bö ; yle bir sistem ç ; ok ö ; nemlidir . İhtiyaç ; ların tamamının karşılanması mü ; mkü ; n değildir . Ciddi manada bü ; tü ; n dü ; nyada , bü ; tü ; n Tü ; rkiye ' de ve Sivas ' ta insanlar bir işsizlik durumuyla karşı karşıyadır . İşte bu sistem hiç ; değilse insanların zaruri ihtiyacını gö ; rebilecek bir sistemdir . Bü ; tü ; n hemşehrilerimizin , ö ; zellikle hayır sahiplerinin bu sisteme dö ; nü ; p baktıklarında net , şeffaf bir şekilde denetimin olduğu da gö ; rü ; lmektedir . Hangi ü ; rü ; nü ; n kime , ne şekilde verildiği bize aradan geç ; en 3 ay , 5 ay , 1 sene sonra sorulduğunda dahi bunu izah edebilecek durumdayız . Bu manada bu sistemi ç ; ok ö ; nemsiyoruz . ' '

-Ç ; İKOLATA TÜ ; KETİMİ FAZLA-

Gıda Bankasından normal şartlarda ayda bin 100 ailenin faydalandığını , ayrıca ramazan ayına mahsus olarak 3 bin aileye daha yardımda bulunulduğunu anlatan Ü ; rgü ; p , ' ' gıda ü ; rü ; nlerinin tamamı olmakla birlikte ö ; zellikle temizlik malzemesi tü ; ketiminde ciddi bir artış var . Ç ; ikolata tü ; rü ; malzemelerde ciddi bir artış sö ; z konusu . Biz burada ö ; rneklediğimizde gö ; rü ; yoruz ki ç ; ocuklarıyla gelen ailelerin ilk almak istedikleri ç ; ikolatalı ü ; rü ; nlerdir . Bu manada Gıda Bankası giyecek de dahil bö ; yle bir ihtiyacı sağlamaya yö ; nelik bir sistemdir ' ' diye konuştu .

Bankanın bü ; tç ; esini artırmaya yö ; nelik ç ; alışmaları ç ; erç ; evesinde desteğe ihtiyaç ; larının olduğunu ifade eden Ü ; rgü ; p , ' ' Hayat Ağacı Derneğinin başkanı ve Sivas ' ın da belediye başkanı olarak toptancılarımızı , organize sanayi bö ; lgesindeki iş adamlarımızı , esnaflarımızı , ilgili arkadaşlarımızı da ziyaret ederek bu hayırları artırıyoruz ' ' dedi .

Ramazan ayında ' ' bir oruç ; luyu da sen doyur ' ' adı altında bir kampanya dü ; zenlediklerini , kurdukları stantlarda vatandaşların bağışlarını kabul ettiklerini ifade eden Ü ; rgü ; p , Sivas ' ta 70 bin aile olduğunu , her aileden aylık ortalama 1 TL bağış almaları halinde yılda yaklaşık 700-800 milyar toplanabileceğini sö ; yledi .

Muhtelif kampanyalar yaparak halkın dikkatini ç ; ekmeye ç ; alıştıklarını anlatan Ü ; rgü ; p , ' ' şu anda kamuoyunun dikkatini ç ; ektiğimizi zannediyorum . Bağışlar hızlı bir şekilde gelmektedir . Ç ; ü ; nkü ; gü ; venilir , kontrole aç ; ık , şeffaf bir sistem ve ihtiyaç ; sahipleri konusunda da ç ; ok ciddi ve titiz bir araştırmamız var , yani bu malzemelerin gerç ; ek ihtiyaç ; sahiplerine ulaştığından emin olabilirler . Onun dışında bir hemşehrimiz bize ' ben 50 tane insana bağış yapmak istiyorum ' diyorsa , biz ona 50 tane ismi rahatlıkla verebiliyoruz ve o da gö ; nü ; l rahatlığıyla kendi eliyle bu bağışını da yapabiliyor . Yani her tü ; rlü ; durumda alan el ile veren eli buluşturan bir sistemdir bu sistem ' ' diye konuştu .

Hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkü ; r eden Ü ; rgü ; p , Tü ; rkiye ' ye model olacak bu sistemin Sivas aç ; ısından bü ; yü ; tü ; lerek yaşatılmasının ç ; ok ö ; nemli olduğunu sö ; zlerine ekledi .