Bilgi kaybına Google çözümü

Bilgisayar iş hayatına ve evlere girdiğinden beri hayatın ayrılmaz bir parça haline geldi. Bilgisayar artık en az cep telefonu kadar ihtiyaç. Teknolojiler birbirini geliştirici yönde etkiler gösteriyor.

Bilgi kaybına Google çözümü
 

Bu yü ; zden bilgisayarlar artık hiç ; tahmin edemediğimiz kadar kişisel eşya haline geldi . Tabii ki bilgisayar aynı zamanda iş yapmak iç ; in kullandığımız cihazlar . İşlerin raporlar ü ; zerinden dö ; ndü ; ğü ; dü ; nyamızda raporlar ve incelemeler bilgisayarlarımızın devamlı parç ; aları .

Mesela bir satış temsilcisi 10 firmayla 10 farklı ü ; rü ; nü ; n satışı konusunda gö ; rü ; şü ; yor olsa bilgisayarında bu mü ; şterilerine ait yü ; zlerce Excel dokü ; manı bulunacaktır . Mü ; şteri iç ; in de bu aynı . Satın alacağı ü ; rü ; n iç ; in birden fazla firmadan teklif alıyordur ki fiyat karşılaştırabilsin . Yani bir o kadar dosya da mü ; şteri tarafında bulunacaktır .

Senaryoları ö ; ğrenci , ö ; ğretmen , reklamcı gibi ç ; oğaltabiliriz . Bu senaryoların en acı sahnesi bu kadar belge , bilgiyi barındırdığınız bilgisayarınızın bozulmasının , ç ; alınmasının veya kırılmasının gerç ; ekleştiği an olacaktır . Tam bir felaket . Bugü ; ne kadar emek vererek oluşturduğunuz her şey kayıp olur . Karşılaşanlar bilirler ki başa gelebilecek en zor durumlardan biridir . Şimdi size hiç ; karşılaşmak istemediğiniz bu olaylardan birini yaşadığınızda bile verilerinizin zarar gö ; rmemesini sağlamak iç ; in Google ' ın bize sunduğu iki uygulamadan bahsedelim .

İlk uygulama : ' Google Dokü ; manlar ' . Bu uygulama bilgisayarınızda mevcut tü ; m dokü ; manları hem de format farkı gö ; zetmeksizin ( Word , Excel , Powerpoint , Open Office , PDF ) Google hesabınıza yü ; klemenizi , platform gö ; zetmeksizin de ulaşmanızı sağlıyor . Yani dokü ; manları bilgisayardan yü ; kleyebilir ama cep telefonunuzdan okuyabilirsiniz veya tam tersi .

Mesela PDF veya Word olarak Google Dokü ; manlar ' a yü ; klediğiniz bir e-kitap ' ı istediğiniz her ortamda okumaya devam edebilirsiniz . Bir başka gü ; zel yanı da Office kurulu olmayan bir bilgisayarda yazı yazmanız gerektiğinde karşınıza ç ; ıkacak . Google Dokü ; manlar Office programları kullanarak hazırladığınız dokü ; manları oluşturabilmeniz iç ; in Office alternatifi ama aynı işleri yapabilen uygulamalar sunuyor . Daha ö ; nce hazırladığınız , bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan Google ' a yü ; klediğiniz dokü ; manlar ü ; zerinden her an değişiklik yapma imkâ ; nına sahipsiniz .

Bir başka yenilik de aynı dokü ; man ü ; zerinden farklı ortamlarda bulunduğunuz arkadaşınızla ortak ç ; alışmanıza imkâ ; n sağlaması . Hazırladığınız dokü ; manları paylaşıma aç ; arak dilediğiniz kişiye yetki verebilirsiniz . Bir artı ö ; zellik de yazınızı yazarken sizi hiç ; rahatsız etmeden dosyanızın belli aralıklarla kayıt ediliyor olması .

Herhangi bir kesintisi olursa veri kaybını ö ; nlemek iç ; in yapılmış bu ö ; zelliğin bir diğer iyi yanı da her kayıt aşamasının ayrı bir dosya gibi saklanması . Bu da size dokü ; manın eski versiyonlarına dö ; nme imkâ ; nı sağlıyor . Saydığımız ö ; zellikler hayatınıza inanılmaz kolaylıklar getirecektir . Google Dokü ; manlar ü ; cretsiz faydalanabileceğiniz bir hizmet , sadece bir Google hesabı aç ; manız kullanmaya başlamanız iç ; in yeterli .

İkinci olarak da fotoğraflarınız iç ; in hazırlanmış benzer bir ç ; ö ; zü ; m olan ' Picasa Web Albü ; mleri ' ni anlatalım . Picasa ile fotoğraflarınızı sizin iç ; in ayrılmış olan 1GB ' lık alana yü ; kleyebilirsiniz .

Bö ; ylece hem fotoğraflarınızın silinmeyeceğinden emin olursunuz hem de dilediğinizde arkadaşlarınızla fotoğraflarınızın paylaşmak istediğiniz kadarını paylaşabilirsiniz . 1 GB ' a kadar ü ; cretsiz olan bu hizmeti kullanmak iç ; in de bir Google hesabı aç ; manız yeterli .

Birç ; ok farklı soruna basit ve ç ; oğunlukla ü ; cretsiz ç ; ö ; zü ; mler getiren Google , sanırım internet hayatının en ç ; ok bilinen markası olmaya devam edecek .