Kaddafi'den İsviçre'ye ağır fatura

Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz'in ani Libya ziyareti ve sonrasında devleti adına özür dilemesinin şokunu atlatamayan İsviçre kamuoyu, son iki gündür Libya'da tutulan iki vatandaşlarının serbest bırakılmasını bekliyor.

Kaddafi'den İsviçre'ye ağır fatura
 

Haftabaşından beri cumhurbaşkanlarının hiç ; beklenmeyen ve ç ; oğu siyasetç ; iye gö ; re kabul edilemeyecek bir anlaşmaya nasıl imza attığını sorgulayan medya kuruluşları , bu haftasonuna kadar Libya ' da tutulan iki İsviç ; relinin ü ; lkelerine geri dö ; nmesini umuyor . Basına yansıyan haberlerde hü ; kü ; mete ait olan ö ; zel bir uç ; ağın Trablus ' a gittiği ve perşembe gü ; nü ; vatandaşlarını geri getireceği yö ; nü ; nde .

Neredeyse tü ; m ü ; lkenin heyecanla beklediği bu gelişmeler yaşanırken bir senedir Dışişleri Bakanlığı ' nın Libya ile yü ; rü ; ttü ; ğü ; mü ; zakerelerin detayları basına yansımaya başladı . Buna gö ; re Libya , krizi bitirmek iç ; in İsviç ; re ' den ö ; zü ; r dilemesinin dışında 20 milyon Frank para , Hanibal Kaddafi ' yi tutuklayan ü ; ç ; Cenevreli polisin gö ; revden uzaklaştırılmasını ve Cenevre polisinin yaşamla alakalı kurstan geç ; mesini talep etmiş .

Bugü ; n olağan Bakanlar Kurulu Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Merz ' in , kabine arkadaşlarına Libya ziyaretinin ve imzaladığı anlaşmanın savunmasını nasıl yapacağı ise merak konusu . ( CİHAN )