Başbakan'ı edebe davet edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Namussuz ve alçak kelimelerini yan yana kullanan tek başbakan Erdoğan'dır.

Başbakan'ı edebe davet edeceğiz
 

Edremit ' te tatil yapan Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Grup Başkanvekili Kemal Kılıç ; daroğlu , parti binasında CHP ' li belediye başkanlarıyla bir araya geldi . Kılıç ; daroğlu burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı .
Gü ; ndemdeki ' demokratik aç ; ılım ' a deyinen Kemal Kılıç ; daroğlu , şö ; yle konuştu : ' Doğu ve Gü ; ney Doğu ' da yaşanan olayların bir sorun olduğunu hepimiz biliyoruz . Bu sorunun ç ; ö ; zü ; lmesi gerektiği konusunda hü ; kü ; metin yanlış adım attığı kanısındayım . Var olan sorunu ç ; ö ; zmek iç ; in , sorunun aç ; ık ve net bir tanımını ve ne yapmak istediğini ortaya koymak zorundaydı hü ; kü ; met . Eğer belli kişilerden , kurumlardan , siyasi partilerden gö ; rü ; ş alınması gerekiyor idiyse , bunu kamuoyunun ö ; nü ; ne pek getirmeden gö ; rü ; şleri toplamalıydı . Sayın Başbakan ' ın bu sü ; reci eleştiren bazı siyasi parti liderlerinden bazılarını alç ; aklıkla , bazılarını da , ç ; ok ö ; zü ; r diliyorum namussuzlukla suç ; laması ç ; ok ağırdır .

Tü ; rk siyasal yaşamında her halde bu iki sö ; zcü ; ğü ; yan yana kullanan tek başbakan var , o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan ' dır . Ve acı tarafı da , bu iki ağır sö ; zcü ; ğü ; n , cuma namazı ç ; ıkışında kullanılmış olmasıdır . Yani insanların daha sabırlı ve hoşgö ; rü ; lü ; olmaları gereken bir anda eğer siz bunları kullanabiliyorsanız , o zaman sizde ciddi bir sorun var demektir . Bedeninde bu sorunu yaşayan , hiddeti iç ; selleştirilmiş bir kişi , Kü ; rt sorununu ç ; ö ; zemez . Bu sorunu ç ; ö ; zecek kişide sabır olmalıdır . Sevecenlik olmalıdır . Hoşgö ; rü ; lü ; olmalıdır . Ama siz bü ; tü ; n bunları bir kenara bırakıp , hiddeti iç ; selleştirirseniz bu sorunu ç ; ö ; zemezsiniz , katmerleştirirsiniz . '

Amerika ' daki bazı sivil toplum kuruluşlarının uzun sü ; redir bu sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; yle ilgili ç ; aba harcadıklarını bildiklerini belirten Kılıç ; daroğlu , ' Amerika ' nın Kuzey Irak ' tan ç ; ıkacağını , ç ; ıktıktan sonra da bu bö ; lgede bir ç ; atışmanın olması Amerika ' nın ç ; ıkarlarını zedeleyecektir . Bu ç ; ıkarların zedelenmemesi iç ; in bö ; lgede uyumun olması ve ç ; atışmanın olmaması gerekir . Kuşkusuz biz de aynı şeyi istiyoruz . Bir ç ; atışma olmasını istemiyoruz . Bö ; lgede bulunan halkların birbirlerini kucaklamalarını , kendi sorunlarını kendilerinin ç ; ö ; zmelerini biz de istiyoruz . O nedenle o bö ; lgede barışın ve dostluğun olmasını isteriz . Gö ; rü ; nen o ki , AK Parti , ister Amerikan projesi olsun , ister başka bir proje olsun , ç ; ö ; zü ; lmesi gereken bir sorunu ç ; ö ; zmek değil de , bu sorunu biraz derinleştirmekten yana bir politika izledi . ' diye konuştu .

İstanbul ' da yapılması gü ; ndeme gelen ü ; ç ; ü ; ncü ; boğaz kö ; prü ; sü ; ile ilgili bir soru ü ; zerine ise Kılıç ; daroğlu , kö ; prü ; değil , tü ; p geç ; it yapılmasından yana olduğunu belirtti . Kılıç ; daroğlu , ' Ulaşım sorunun ç ; ö ; zü ; lmesini , sadece İstanbullular değil , ü ; lkede yaşayan her yurttaş ister . Ama sorun , bu sorunun nasıl ç ; ö ; zü ; mleneceğindedir . Birinci kö ; prü ; yapıldı . İnsanlar , birinciyi yaparsanız ikinci kö ; prü ; ihtiyacı doğacak dediler . İkincisi yapıldı , bir sü ; re sonra ü ; ç ; ü ; ncü ; sü ; nü ; n yapılması isteği doğdu . Oysa , uzmanların en başından beri dile getirdiği , ç ; evreyi bozmayan , daha kısa sü ; rede daha ç ; ok kişinin taşınmasını ö ; ngö ; ren model , tü ; p geç ; ittir . Bu konuda da bir adım atıldı , ama 3 . kö ; prü ; yü ; yapmak İstanbul ' un ciğerlerini yok etmek gibi bir şey . Ç ; ü ; nkü ; İstanbul ' un Kuzey ' inde orman alanları var ve eğer oradan geç ; erse , o yolun kent iç ; i bağlantıları ortaya ç ; ıkacaktır . Bir sü ; re sonra da orası olağan ü ; stü ; bir rant alanı olacaktır . Bir anlamda da bunun gizli kapaklı bir biç ; imde uygulamasını gö ; rü ; yoruz . ' diye konuştu .

Başbakan Erdoğan ' ın ' Ben , Ulaştırma Bakanı ve Sayın Kadir Topbaş bir helikoptere bineceğiz ve 3 . kö ; prü ; nü ; n gü ; zergahını belirleyeceğiz . ' dediğini hatırlatan Kılıç ; daroğlu , ' Dü ; nyanın hangi ü ; lkesinde bir Başbakan , bir Ulaştırma Bakanı ve bir ana kentin belediye başkanı ç ; ıkarlar ve 3 . kö ; prü ; nü ; n geç ; eceği bir gü ; zergahı belirlerler? Nerede mü ; hendisler , ç ; evreciler? İnsan sormaz mı? En azından Sayın Başbakan bunu sö ; ylerken Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' nde ç ; evrecilerin , ç ; evre mü ; hendislerinin , yol mü ; hendislerinin , o alanda ç ; aba harcayan pek ç ; ok sivil toplum kuruluşunun olduğunu dü ; şü ; nmelidir . ' şeklinde konuştu .
Partisinin Edremit teşkilatındaki programının ardından CHP ' li belediye başkanları ve parti yö ; netimi ile birlikte bir lokantada akşam yemeği yiyen Kılıç ; daroğlu , partililerle birlikte Ç ; amcı kö ; yü ; ne gitti . Kö ; ylü ; lere hitap eden Kılıç ; daroğlu , burada da Başbakan ' a yü ; klendi . Başbakan ' ın eylem yapan herkese saygı duyması gerektiğini belirten Kılıç ; daroğlu , ' Ö ; ğrencileri eylem yaparken edebe davet etmeyeceksin . Biz Başbakan ' ı edebe davet edeceğiz . Ü ; niversite genç ; liğini sindireceksin , sendikaları sindireceksin ' dedi .
' Bü ; tü ; n gazeteler manşetlerde Tayyip Erdoğan kahramandır diye yazsın istiyorlar . ' diyen Kılıç ; daroğlu , ' Kahraman değilsin arkadaş . ' diye seslendi .

Son zamanlarda gü ; ndeme gelen milletvekili plakalarına da değinen Kılıç ; daroğlu , şunları sö ; yledi : ' Recep Tayyip Erdoğan daha ö ; nce milletvekilliği iç ; in dokunulmazlık yetmedi diye şimdi milletvekilinin arabasına da dokunulmazlık istiyor . AKP , sö ; ylediği ile yaptığı taban tabana zıt olan bir partidir . AKP yoksuldan yana diyorsa , bilin ki yoksulu mahvedecektir . Dokunulmazlığı kaldıracağım diyordu , kaldırmadı . Şimdi ise milletvekillerine kırmızı plakalı araç ; verilecekmiş . Yolda milletvekili yolda giderken polis ç ; eviriyormuş , ç ; evirmesin . Yani milletvekilinin arabası da dokunulmaz olsun . Vallahi pes . Hangi ü ; lkede var bö ; yle bir şey . Buna işte o vekaleti geri alarak siz engel olabilirsiniz . '
Kö ; ylü ; ler tarafından sık sık alkışlanan Kılıç ; daroğlu ' na Yeter Ç ; etin ( 59 ) isimli yaşlı bir kadın Hacı Bektaş Veli ' nin bir tablosunu hediye etti .