Yunanistan yanıyor

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında önceki gün başlayan çalı yangını kontrol altına alınamayınca, iki çocuk hastanesi, huzurevleri, bir yaz kampı ve özel bir psikiyatri kliniği tahliye edilirken, başkentin hava savunmasından sorumlu Varnava’daki askeri üste bulunan uçaksavar roketleri de bölgeden uzaklaştırıldı.

Yunanistan yanıyor
 

Henü ; z Tü ; rkiye ' den yardım istemeyen , ancak AB ' ye ç ; ağrıda bulunan Yunanistan ' daki kurtarma ç ; alışmaları iç ; in , Fransa , İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi ' nden toplam 4 yangın sö ; ndü ; rme uç ; ağı gö ; nderildi .
16 uç ; ak , 8 helikopter
Ancak tü ; m bu uğraşlara rağmen yangın yayılmaya ve yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor .
Atina ' nın kuzeydoğusundaki Marathona bö ; lgesinde başlayan ve esen sert rü ; zgâ ; rın etkisiyle Pentelis dağına kadar ulaşan yangının kontrol altına alınabilmesi iç ; in yaklaşık 400 itfaiyeci , 500 asker , 130 sö ; ndü ; rme aracı , 16 yangın sö ; ndü ; rme uç ; ağı ve 8 helikopter ç ; alışıyor .
Olağanü ; stü ; hal bö ; lgesi
Başkentin doğusundaki Grammatikon , Stamata , Varnava kasabalarında başlayan yangın az sayıda evi kü ; l ederken , Penteli , Nea Marki , Aya Stefanos ve Pallini gibi ö ; nemli yerleşim merkezlerini tehdit ediyor . İki ç ; ocuk hastanesi , huzurevleri , bir yaz kampı ve ö ; zel bir psikiyatri kliniği tahliye edildi .
Atina ' nın hava savunması silahlarının konuşlandırıldığı Varnava ' daki askeri ü ; ste bulunan uç ; aksavar roketler tedbir amacıyla bö ; lgeden uzaklaştırıldı . Atina ' nın da iç ; inde bulunduğu Attika , olağanü ; stü ; hal bö ; lgesi ilan edildi .
150 bin dö ; nü ; m kü ; l oldu
2007 yılındaki Mora Yarımadası ' ndaki bü ; yü ; k yangın felaketinin daha yaraları kapanmadan , Atina yakınlarındaki 150 bin dö ; nü ; m oksijen kaynağı ormanın yanması , uzmanlar tarafından &ldquo ; Bü ; yü ; k bir ç ; evre felaketi&rdquo ; olarak tanımlandı .
İhmal kuşkusu
Atina ç ; evresini tehdit eden yangının ç ; ıktığı cuma akşamı yetkililerin gereken ciddiyeti gö ; stermedikleri , esen rü ; zgarın da etkisiyle yangın alanının genişlediği iddiaları da gü ; ndemde .

Yangını karısını yakıp ç ; ıkarmış

Ö ; TE yandan Atina yakınlarında dü ; n ç ; ıkan bir ç ; alı yangınına ise , eşinin ü ; zerine yanıcı madde dö ; kerek ateşe veren bir kişinin yol aç ; tığı bildirildi . Ö ; zel Alpha televizyonu , başkentin kuzeydoğusundaki bir ç ; ok semt ve yerleşim birimini etkisi altına alan 4 bü ; yü ; k yangın cephesiyle yaklaşık 72 saattir mü ; cadele verildiği sırada dü ; n , yangın bö ; lgesinin dışındaki &ldquo ; Hasia&rdquo ; yerleşim biriminde ç ; ıkan bir ç ; alı yangınına kimliği aç ; ıklanmayan , yabancı uyruklu bir şahsın , tartışma sonrasında eşinin ü ; zerine yanıcı madde dö ; kerek ateşe vermesinin neden olduğunu duyurdu . Bu yangının kısa zamanda kontrol altına alındığı belirtildi .