Ciğerlerimiz yanıyor

Dün Türkiye genelinde meydana gelen 17 orman yangınının 7'sinin aynı saatlerde çıkmış olması nedeni ile yangına müdahalede sorun yaşadıklarını bildiren, Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi yetkilileri yazılı bir açıklama yaptı.

Ciğerlerimiz yanıyor
 

Yapılan aç ; ıklamada , İzmit-Derince ' de ç ; ıkan orman yangınına 2 amfibik uç ; ak , 5 THK uç ; ağı , 2 helikopter , 45 arazö ; z , 10 dozer , 25 teknik eleman ve 200 yangın işç ; isi ile mü ; dahale edildiği kaydedilirken , yangının şiddetli rü ; zgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerlemesi ü ; zerine sö ; ndü ; rme ç ; alışmalarında ö ; nceliğin buralara kaydırıldığı ve yangının saat 01 . 00 ' de kontrol altına alındığı belirtildi . Aç ; ıklamada , bu yangında herhangi bir yerleşim yerinin zarar gö ; rmediği , can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi . Ayrıca yaşana 17 orman yangınının 14 ' ü ; nü ; n kısa sü ; rede sö ; ndü ; rü ; ldü ; ğü ; bildirildi .

Yalova-Armutlu ' da ç ; ıkan ve 40 kilometre sü ; ratle esen rü ; zgarın etkisiyle kısa sü ; rede yayılan orman yangınının ise saat 1 . 30 ' da kontrol altına alındığı ve sö ; ndü ; rme ç ; alışmalarının sü ; rdü ; rü ; ldü ; ğü ; ifade edildi .

Yapılan aç ; ıklamada yangın riskine karşı vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmaları istenirken , gö ; rdü ; kleri duman ve ateşi ü ; cretsiz ' Alo 177 ' hattına bildirmeleri istendi .